Класация на едни от най-красивите места за почивка в България


Освен наша мила родина, България е невидим сандък, пълен с хиляди безценни и неземни съкровища, някои от които всеизвестни, но и такива, които до този момент все още са недокоснати от човешкия крак. Предлагаме ви да видите класацията ни за най-великолепните места за почивка в България.

Редно е поне за момент да забравим и да оставим на заден план станалите изключително популярни екскурзии в чужбина като близките дестинации Гърция, Турци, Албания и други Европейски държави и луксозните и екзотични почивки в Тайланд, Мексико, Доминикана. Предлагаме ви да надникнем зад "завесата" на прекрасната ни страна, често оставяна пуста и недолюбвана от собствените си чеда. За наша радост в България може да се насладим, както на съвършено спокойна и релаксираща спа почивка, така и на екскурзия или планински преход, свързан с движение и спорт.

Върха на класацията ни ще започнем именно с най-високия връх в цяла България – Мусала. Със своите величествени, уникално красиви и трудно достижими 2925 метра, той без съмнение се е превърнал в едно от най-великолепните места у нас. Е, вярно, че има "още да расте" докато достигне височината на вулкана Пико дел Тиде, който може да се види на екскурзия в Испания и висок "само" 3718 метра или пък легендарния връх Монблан, покоряван от множество туристи на почивка в Италия, достигащ главозамайващите 4810 метра, но както се казва "родното си е най-хубаво!"

И въпреки, че изкачването на връх Мусала не може да бъде окачествено като почивка в България, то е зареждащо, вълнуващо и дори екстремно. Със сигурност ще остане като ярък спомен за години напред и винаги ще си спомняте с усмивка. И ако покоряването на връх Мусала е по-скоро планински преход, нека разгледаме няколко интересни дестинации, които наистина може да окачествим като почивка в България.

Друга изключителна родна забележителност е невероятният скален феномен Чудните мостове, който се намира в западната част на Родопите. Удивителните му каменни кръгове, сякаш отвеждащи те в друг, съвсем различен, мистичен свят, наподобяват много скала с дупка по средата, образувала се също и на остров Локрум, на който може да се стигне чрез екскурзия в Дубровник. Адана е град, в който най-вероятно сте били, ако някога сте ходили на почивка в република Турция. В крайните му селца хората могат да станат свидетели на много сходни природни шедьоври.

Една от най-великолепните и посещаваните ни пещери без съмнение е Дяволското гърло, която се намира в близост до Триград, Родопите. Изключително богата и интересна за обиколки, в нея се помещава също най-голямата колония от пещерни дългокрили прилепи. Туристи често споделят, че тя заслужава да бъде сравнявана с прочутата Алистратска пещера, която може да се разгледа, когато се отиде на екскурзия в Гърция. Важно е да се знае, че работното й време лятото е от 8 до 18 часа.


Ако тези почивки ви се струват трудни, заради изморителни преходи или обиколки по скали и чукари то може би е време да обърнете внимание на истинска почивка, каквато само вие обичате. Без много спорт и движение, без шумотевица и напрежение. Става дума за спа почивките. А България може да предложи наистина много възможности за SPA. Дестинации като Велинград, Хисаря, Девин, Пампорово, село Баня и Огняново, Банско, Павел Баня и още много места предлагат наистина отпускаща и зареждаща спа почивка.

Малко хора знаят, че на Балканския полуостров България е най-богатата на минерални извори държава. Не случайно Велинград е обявен като спа столицата на Балканите. SPA процедурите, масажите, парните бани и фрикциите на кожата с редуване на топла и студена вода са само малка част от удоволствията, които може да почувствате на такъв тип почивка в България.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

18 март 2020 г. в 13:44

Добри преложения за почивка/разходка из нашата малка, но пък изключително красива страна. Лично съм посещавал повече от изброените места, и смело мога да кажа, че наистина си заслужават!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger