Как да полагаме грижа за обувките си



Когато подбирате обувките си като бижута и желаете да ги съхраните непроменени и за в бъдеще, от съществено значение е да се научите да полагате грижа за тях. Нещо, което често пренебрегваме е продължителността на времето, в което носим новите си обувки. Първоначално то не трябва да надвишава два до три часа накуп. Едва, когато обувките и стъпалата ви привикнат едни с други можете да си позволите да изкарате цял ден с тях. При първите обувания се постарайте да ги съхраните сухи. Възможно е все пак да се случи да ги намокрите.

Запомнете – не ги сушете. Оставете ги да изсъхнат по естествен начин поставени на страни, а не върху подметките. Винаги използвайте обувалки при обуването без значение от материала и модела. Така няма да нараните задната част, да я намачкате или омекотите. Отнема време на кожата да се възстанови от носенето и да се проветри. Това е причината да не се препоръчва носенето на един и същи чифт обувки в два поредни дни. Използвайте калъп за обувки след всяко носене.

По този начин ще запазите формата непокътната и ще улесните изсъхването. Обувките ви може да изглеждат лъскави, точно както в мига, когато сте ги купили и все пак е важно ежедневно да подхранвате кожата, за да предотвратите напукване. Можете да го направите с различни продукти, например крем или вакса за полиране. Избягвайте неудобни добавки към пръстите или петата като залепващи се стелки. Те могат да се отразят на баланса и удобството ви, както и на продължителността на живота на вашите обувки.

Полирайте обувките редовно. Като ги поддържате чисти удължавате живота им и подобрявате визията им. Ваксата и кремовете освен, че добавят блясък, поддържат кожата еластична и я предпазват от намокряне и увреждане. Почистването става като първо премахвате замърсяванията от всякакъв вид и прахта с мека четка (най-добре от конски косъм). Така не втривате мръсотията в кожата, а нежно я отстранявате, без да повреждате обувката.

Източник: damska-moda.info/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger