Какво да гледаме при избора на обувки



Да подбереш качествени и същевременно прелестни обувки може да бъде невероятно изнервящо преживяване . Помислете и преценете какво точно ще търсите още преди да започнете. Така, когато вече се намирате в магазина,няма да се нахвърляте на определени чифтове само заради пленителната им визия.

Подбрахме няколко основни неща, които ще ви улеснят при избора на най-съответстващите на вашите изисквания обувки. Притиснете предната част на обувката с пръстите си и се уверете, че когато я пуснете, формата се запазва непроменена. Направете същото и с петата. Тя трябва да е твърда. Ако не е така, имайте в предвид, че е много вероятно бързо да се отпусне и да ви създаде неприятности при ходене. Винаги избирайте номера на обувката спрямо с размера на по-големия си крак. Може и да не ви се вярва, но при голям процент от хората стъпалата не са съвсем еднакви. Точно поради тази причина е хубаво да премерите няколко чифта и чак след това да прецените в кой от тях се чувствате най-добре.

 Друго основно правило е да бъдете стабилни на избраните от вас обувки. Това е от съществено значение, когато избирате такива на висок ток. Ако при натиск в средата на ходилото, кракът ви се приплъзва напред или назад, това е индикация за проблем. Възможно е обувките да изглеждат превъзходно и все пак ако развалят походката ви, може да предизвикат противоположен на желания от вас ефект. Да не говорим колко непосилна може да се окаже и най-малката разходка. Съобразете се и с гъвкавостта на подметката. Ако не е достатъчно пластична, може да предизвика бърза умора и да направи придвижването ви доста по-трудно. Не купувайте обувки като се надявате, че скоро ще „улегнат“. Такова ограничаване на ходилото, може предизвика проблеми с кръвообращението и мускулната дейност.

 За финал ще ви препоръчаме да пазарувате в края на деня. След продължително натоварване, стъпалата ви може да подпухнат. Така ще минимизирате риска да изберете модел, неподходящ за вашите ходила.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger