Възможно ли е кредит без справки или кредит без проверска на досието в ЦКР



Кредит без справки означава кредит без проверска на досието в ЦКР. Там се съхранява квалифицирана информация за кредитната задлъжнялост на хора, които са теглили кредити и не са ги погасявали. В някои банки или фирми могат да се отпускат т.нар. кредити без проверка на базата данни.

В такива случаи вместо да проверява кредитното досие на длъжниците, заемодателят може да се свърже с работодателя или да провери източника на доходите. Бърз заем без проверка в бази данни в такива случаи изисква стабилен доход в размер, позволяващ своевременно погасяване на кредита. Някои кредитори обръщат внимание предимно на размера и редовността на доходите, а не на техния източник.

 Заемите без справки – съществуват ли наистина? 


Заемите без проверка на база от данни са шанс за получаване на кредит от хора, които се явяват като некредитоспособни длъжници. Реално съществуват заемодатели, които отпускат заеми на тези хора, но те са с по-малък размер (до определена сума) и с по-кратък срок на погасяване, защото тези хора са в групата на най-рисковите клиенти.

Не можете да вземете такива заеми и да не ги погасите, освен ако не искате да се конфронтирате със закона и да се стигне до неблагоприятен край със срещи със съдебни изпълнители. Условия за отпускане кредити за хора с лошо ЦКР и кредитна задлъжнялост Кредитите за хора с лош кредитен статус могат да бъдат решение на проблемите за задлъжнелите лица.

Докато повечето кредитни компании и банки не ги дават на хора с дългове или без доходи, някои кредитори могат да им заемат пари. Те също взимат предвид информацията в регистъра на длъжниците ЦКР. В такива случаи обикновено е необходимо да се предостави удостоверение за доходи или да се намери гарант, който с имуществото си да осигури изплащането на кредита. Третият вариант е да се създаде допълнителна гаранция за погасяване на кредита чрез ипотека.

Източник: https://www.doe.bg/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger