4 признака за подходяща играчка



Децата във всяка една възраст имат нужда от играчки. Подходящата играчка на пръв поглед трябва да е забавна, да е пригодена за възрастта на детето, за неговите нужди от гледна точка на развитието му, но и за неговата индивидуалност. В детайлите обаче, които ще посочим в този текст, ще видите, че има много повече.

 Подходящите играчки предизвикват децата, но до такава степен, в която не ги отегчават или отчайват. В този смисъл, играчката трябва да преминава леко границата на развитието на детето, тя трябва да носи предпоставката за следващата възраст. Една играчка е подходяща и качествена ако вдъхновява активна игра и творчески процес. Децата постоянно бутат, дърпат, променят, изграждат нещо с подръчните си материали.

Много често дори те превръщат една играчка в нещо различно от началното й предназначение. Затова играчките следва да привличат децата заради разнообразието от дейности, които могат да извършват с тях. Подходящите играчки за децата са здрави и добре изпълнени. Ако една играчка за момче или момиче е чуплива и се развали още на първата игра, това е повод за сериозно смущение у децата. Логичната реакция след това е унищожение и инстинкт за разрушение, вместо за творчество. Използват се за повече от една игра. Загатнахме за тази приложимост, която децата сами разкриват.

Има играчки, които са направени само за една конкретна игра, но това ограничава и дори спира творческия процес и забавата в играта. Децата искат едно влакче например да могат да го превърнат в състезателна единица. Децата могат дори един кашон за играчки да го превърнат в скривалище, в някакъв уред, в къщичка. Неограничено е въображението на децата, а подходящите играчки се разпознават именно и по това, те допълват това въображение и заедно създават прекрасните, и незаменими часове изпълнени с детска игра.

Източник: ДЖЪМБО ОНЛАЙН 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger