Съвети за използване на декоративно фолио в интериорния дизайн



Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате декоративно фолио за домашния си декор, като например естествената светлина, типа на стаята и цялостния стил на жилището. Някои фолиа могат да се използват на всяка стена, докато други са подходящи за постигане на по-драматичен акцент.

В тази статия ще ви представим, заедно със специалистите в търговията с декоративно фолио от Лерос няколко съвета, които ще ви помогнат правилно да го добавите към вашия интериорен дизайн.

Светло и блестящо декоративно фолио


Ако в стаята навлиза много естествена светлина, поставянето на лъскаво декоративно фолио може да не е най-добрият избор. Имайте предвид, че основният смисъл на такова метално или друг тип блестящо фолио, е да внесе повече светлина във Вашия декор. Това се постига благодарение на отразяващата му повърхност.
В стая, преливаща от слънчева светлина, отразяващото декоративно фолио може да има разсейващ и по-скоро негативен ефект. Трябва да решите дали поставянето на лъскаво фолио си струва да компрометирате естествената светлина. Ако все пак решите, че искате точно такова, можете да използвате щори и / или завеси, за да контролирате навлизащото количество слънчева светлина в помещението.

Решете колко стени да покриете


Следващият важен въпрос е колко стени в стаята планирате да покриете с декоративно фолио? Някои помещения ще изглеждат страхотно с покрити всички стени, докато при други е по-добре да се използва само на една стена.

Стаи без прозорци


Стаите без прозорци се възползват изключително благоприятно от лъскавото декоративно фолио. Метален или друг блестящ модел значително ще увеличи изкуствената светлина и ще Ви помогне да създадете илюзията за по-голямо пространство. Можете да покриете всички стени в тези помещения за максимална полза от отразяващата им повърхност.

Акцентни стени


Възползвайте се максимално от акцентната стена, като използвате тапет в тъмен цвят, по който има метално фолио. Този страхотен контраст може незабавно да трансформира посредствения дизайн на всяка стаята. Ето още няколко идеи:
  • Масивните стени, които са без прозорци или врати, са най-подходящите за такъв тип акцент с метално декоративно фолио.
  • Изисканият дизайн на всекидневната ще бъде подчертан, когато добавите лъскаво фолио.
  • Създайте спалня със зашеметяващ тапет от фолио на стената зад леглото.
  • Малкото кътче за закуска в кухнята може да изглежда по-обширно с правилното метално декоративно фолио.
Приложение на декоративното фолио в различните помещения
Избраното от Вас фолио трябва да се съчетае със стила на декора. Ето няколко примера:

За голяма баня
Можете да създадете наистина бляскав спа отдих, когато реновирате банята с лъскаво фолио. Не се страхувайте от цветове и големи шарки. Можете да създадете толкова драматизъм, колкото искате, чрез тъмен или ярък цвят. Бъдете смели и създайте уникален дизайн на банята, който е с изтънчен и скъп вид.

За малки бани
Малките бани визуално се разширяват, когато се добави декоративно фолио или метален тапет. Заложете на по-тъмни цветове, за да придадете илюзия за по-голямо пространство и да добавите драматичен усет. Освежете частично облицована стена с лъскаво фолио.

За спални
Ако мечтаете за зашеметяваща, бляскава спалня, тогава използвайте сребърно фолио на цветен фон. Друга интересна идея е съчетаването на златно фолио със златен фон или цветен метален дизайн.
За други помещения:
  • Съблекалня в бутик: Тапет от сребристо и розово фолио, подчертан от мини кристални полилеи, ще завърши шикозния вид на съблекалнята.
  • Модерна трапезария: Изберете стенопис с метален геометричен модел за зашеметяващ ефект.
  • Домашен офис: Елегантен избор е текстурирана дамаска в меко екрю, съдържаща листа от златно фолио.
  • Съвременна всекидневна: Съчетайте избледнял фон с матов завършек и метален флорален дизайн.
Нов поглед за Вашия декор
Има безброй варианти за използване на декоративно фолио. С малко разходи за закупуване на няколко ролки фолио, можете напълно да преобразите всяка стая.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger