Най-трудните музикални инструменти за усвояване



Днес много музиканти, които владеят почти до съвършенство своите музикални инструменти, може би някога са изпитвали отчаяние само при мисълта колко е трудна дадена пиеса, дадена техника на изпълнение и т.н. Затова в този текст ще говорим за някои от най-трудните музикални инструменти за усвояване (от популярните), и начини да се справите в трудните моменти при ежедневните упражнения.

 Да започнем с барабаните! Всеобщото мнение за тях е, че човек лесно може да се научи да свири на барабани, но усвояването и постигането на майсторство е изключително трудно. Не случайно добрите барабанисти все по-трудно се намират, а това затруднява развитието на млади групи, които да завладеят сцената с нов подход в музиката. Когато имате талант, за да станете барабанист, просто не спирайте да свирите и постоянно учете нови неща.

Класическа китара! Много младежи започват с нея и накрая завършват разочаровани заради трудностите. Това е така, защото в класическата китара мястото за свободни съчинения е много ограничено и се изисква ежедневно посвещение. Не трябва обаче трудностите да ви спират ако сте хванали класическата китара. Просто си пуснете едно музикално произведение изсвирено на не, вдъхновете си и продължете да изучавате тънкостите на техниката, за да достигнете до нивото, за което мечтаете.

 Акордеон! Както пианото, така и акордеонът са трудни инструменти за усвояване. Докато при пианото имате по-голям шанс да успеете да стигнете едно ниво, при което да се чувствате добре, то при акордеона има още няколко тънкости, които трябва да се овладеят. Например тежестта на инструмента хич не е малка, сгъването и разгъването за постигането на звук изисква опит, а шаренето по различни по големина клавиши с лявата и дясната ръка е шоково предизвикателство за мозъка. Иначе усвояването на акордеона ще ви донесе удовлетворение и ще ви отвори много пространство за свирене в България.

 Духови инструменти! Умишлено не споменаваме конкретно един такъв инструмент, но трябва да се каже, че за да се научите да свирите на кларинет, обое, тромпет, саксофон, трябва да работите много добре с белите си дробове, за да постигнете баланс при изключително трудния процес на обучение. Резултатите обаче си заслужават.

 Цигулката! Сигурно сте чували израза „цигу-мигу” той може да се дължи на някой много слаб цигулар, който е разбил на пух и прах слуха на своите почитатели, и на тях не им е останало нищо друго освен да му се подиграват. Истинското музикално съвършенство обаче се постига именно когато даден млад музикант или вече пораснал такъв, започне да усвоява цигулката. След като сте хванали цигулката и сте започнали първите уроци, това значи, че у вас се е проявил поривът към музикалното съвършенство.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger