Как се извършва удостоверяването на подпис?



Как се извършва удостоверяването на подпис?

Удостоверяването на подпис е дейност, която може да извърши и легитимира нотариус. Ноариус, който оперира във Вашият град, или е определен за Вашето населено място, в случай че живеете в по-малко населено място.
Всяко лице може да представи при нотариус частен документ, за да бъде удостоверена датата на неговото представяне или съдържание.
Важно е да кажем, че при удостоверяване на подписа върху частен документ лицата, които предстои да удостоверят подписите, трябва да се явят лично при нотариус и пред него да подпишат документ, като положат подписи за самото удостоверяване.
Когато лицето е неспособно да положи собственоръчно подпис, се използва вариант с удостоверяване чрез отпечатък от палец. В този случай се ползва отпечатъкът от десния му палец и трябва да бъде подписан документ от двама свидетели.
По Закон, в случай че на десният палец няма възможност да бъде снет отпечатък, се описва причината за това, и се ползва друг пръст.
Във всички случаи трябва да се обърнете към нотариус
Самото подписване и изписването на имената задължително се извършва лично пред консула, не може на подписа да се изпише друго име. Днес, през 2020 година, особено внимание се обръща, когато лицето се яви с придружители.
Нотариусът задължително трябва да види лично лицата. Служители на нотариалната кантора могат да изискат и подпомагат процесите по удостоверение, те имат законовото право.
Много е важно подписът Ви да е уникален и да си го разпознавате. Именно поради това трябва да обърнете специално внимание, тъй като живеем в несигурни времена, във времена, в които се случват злонамерени инциденти. Надяваме се, че информацията Ви е била полезна …
Финални думи. Много е важно да бъдете внимателни, изключително внимателни и да не се доверявате на лица, които не познавате!



Финални думи. Вярваме, че настоящата статия ще Ви помогне занапред, да не попаднете в някакви хватки или схеми. Последният съвет е да бъдете изключително предпазливи и да не се доверявате на непознати лица.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger