Реклама в Google – добрата реклама


Реклама в Google се практикува отдавна и този тип реклама става все по-популярна с оглед на своята висока ефективност. Днес виртуалната реалност до такава степен е обзела ежедневието ни, че често пъти прибягваме до услугите на Интернет, без дори да осъзнаваме, че действията ни са машинални. На фона на хилядите онлайн потребители, все по-нарастващото влияние на социалните мрежи, все по-голямото потребление на Интернет услуги от смартфоните  и все по-голямото пристрастяване към света на виртуалната реалност, рекламата няма как да изостане на нивото на стандартните си източници и медии.

Реклама в Google основно се прави за целите на популярността на един уебсайт, за повишаване на посещенията и клиентите в него и за изграждане на едно добро онлайн представяне. Как всъщност работи този вид реклама и дали наистина е толкова ефективна?

Рекламата в AdWords защо и как?

Рекламирането в Google основно се прави, чрез платформата му AdWords. Търсачката и рекламата в нея се основават на самото търсене и намиране на хиляди неща предлагани и потърсени в Интернет. Така например искате да намерите добър водопроводчик, е търсите в гугъл с ключова дума „водопроводчик“. На първите места и в полето отстрани на ваше дясно стоят така наречените спонсорирани резултати. Тоест това е платената реклама, за която всеки бизнес наддава в платформата и според цените на клик или импресия се извежда на по-предни позиции. Всъщност самият процес по създаване на рекламни кампании и рекламирането е лесен, но по-важно е следенето на ефективността на рекламата ви. Ако вашите ключови думи са нерелевантни, ако сайта ви е труден за навигация и рекламите ви съвсем не предлагат това, което предлагате, то рекламата е неефективна и затова Google ще ви накаже. Търсачката никак не иска да разочарова потребителите си, така че не търпи никакви измами и неефективни рекламни кампании. Защо да рекламирате тук – защото е лесно, удобно, коства няколко клика и е супер ефективно. Как да го направите – като си изградите добре поддържан и оптимизиран уебсайт с ключови думи и фрази, които са максимално близки до бизнеса ви.

Добра поддръжка и изграждане на рекламните кампании

Реклама в Google винаги трябва да е добре обмислена, изградена и представена. Бизнеса ви може да цели популярност, повече нови клиенти, повече продажби или достигането до нови пазари. Каквото и да цели обаче една рекламна кампания в търсачката, ако не е добре измислена, насочена и изградена, то тя е безсмислена. За да бъде добре поддържана и изградена една реклама в Google първо е нужен добре изграден и поддържан уебсайт. Същото е, както и при добрата реклама във Фейсбук. Ако нямате добре поддържана Фейсбук страница, то нямате и добра реклама в социалната мрежа. Но, като че ли уебсайта е най-важното, защото именно тук ответните реакции се търсят и нещата се случват. Сайта е нужно да бъде бързо достъпен, с добър дизайн и лесна навигация, както и методите за плащане и поръчване да са максимално в полза на клиента. Това разбира се съвсем не е всичко, но е голяма част от добрата реклама в Google. Ключовите думи и фрази за бизнеса ви и рекламните кампании са единни. Именно думите най-добре описващи, това което предлагате и правите са ключът към покупка, към реакция и повторно посещение. Работата е там, че обикновено пазарните ниши са силно пренаселени и за една ключова дума наддават хиляди бизнеси. Тук идва момента на креативната реклама, постоянната провокация и предлагането на нещо ново, което клиента да приеме моментално. Понякога по-скъпите рекламни кампании в търсачката се оказват по-неефективни, защото не са обмислени. Обратното добре обмислените и изградени, но по-ниско бюджетни реклами се оказват по-успешни.

Разнообразие и готовност за промяна всяка една секунда

Реклама в Google винаги трябва да се прави в няколко варианта. Ако единия вариант се окаже не достатъчно ефективен, то винаги при лоши измервания може да заложите на друг подобен вариант за реклама. Понякога посланията и снимките или клиповете са подобни, но точно един определен има най-много кликове, защо е така е въпрос на клиентска прищявка.

Реклама в Google се прави винаги насочено, обмислено и най-вече с удачните ключови думи и фрази.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger