Кои са най-използваните образователни игри за 1 клас


Игровите методи вървят ръка за ръка с образованието на децата в първи клас. Именно чрез тях, учителите успяват да заинтригуват малките ученици, особено когато им се налага да преподават по-сложна и непозната материя.

Разбира се, обучението в първи клас започва от познатото в предучилищна възраст. Знанията се преподават постепенно като малките ученици плавно преминават от лесното към трудното.

Някои от най-популярните образователни игри, забавления и играчки за 1 клас са свързани с разпознаване, оцветяване, отгатване, подреждане и класифициране. Тези детски играчки съчетават познавателни и двигателни умения и поддържат децата активни. Наред с това те са достатъчно занимателни, за да предизвикват както любопитството и желанието на децата да участват в тях, така и да стимулират интереса на малчуганите. Много подобни предложения за децата ще откриете в онлайн магазина за детски и бебешки играчки на www.jerrykids.com най-вече в категорията образователни играчки, където ще откриете креативни, изследователски и интерактивни забавления за всички малчугани. Всички предложения вижте тук: http://www.jerrykids.com/образователни-играчки

Често срещан проблем при обучението в началните класове е как да се задържи вниманието на малките ученици. Характерно за децата на 7 годишна възраст е, че те са с доста по-устойчиво внимание, но все още трудно се концентрират. Чрез игрови подходи и методи на обучение учителите разнообразяват дейностите в час и по този начин често помагат на своите възпитаници да преодолеят умората или трудностите при усвояване на новите знания.


Някои от най-използваните образователни играчки и игри за 1 клас са игрите „Познай кои плодове са се скрили в картинките”, „Оцвети цифрите, скрити в плетеницата”, „Познай буквата”, „Подреди буквите”.
Флаш игрите също са интересни и достъпни за най-малките. Наред с образователните функции, те запознават децата с компютрите и им дават начални знания за работа с тях.

С тяхна помощ учениците се запознават с числата от 0 до 10, с буквите и геометричните фигури. Чрез флаш игри децата решават занимателни математически задачи, научават се да мислят логически, сами съчиняват и измислят свои задачи, загадки, приказки и други интересни неща.
Образователни игри за 1 клас имат място не само в училище, но и у дома. Огромно многообразие от всякакъв тип забавления и игри ще откриете на сайта www.jerrykids.com

Чрез тях малките ученици могат да попаднат в чудния свят на приказните герои, да се запознаят с отминали епохи, да научат повече за динозаврите, космоса, живота на нашите предци, културата на други нации и пр. Разбира се, всичко това е адаптирано и съобразено с възрастовите особености на децата от начална училищна възраст, за да е близко до тяхното възприятие и начин на мислене.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger