За какво да внимават водачите на мотоциклети?

съвети към мотоциклетистите за безпроблемно шофиране

Ако сте от този тип разумни шофьори, копнеещи да достигнат безпрепятствено от точка А до точка Б, то ние ви съветваме да бъдете изключително внимателни, докато пътувате със своя мотопед или мотоциклет. Излишно е да споменаваме, че пътищата крият безброй капани в себе си и всеки един от тях е в готовност да се отключи дори при най-малко невнимание.
Именно поради тази причина се старайте да спазвате всички знаци и правила, позволили ви да се превърнете в професионален водач на превозно средство. Ако искате да се наслаждавате на безпроблемно пътуване, то следвайте съветите, които ще ви изброим по-долу в текста.

Съвет № 1

Преди да потеглите на път уверете се в техническата изправност на вашия мотоциклет или мотопед. За целта е необходимо да проверите светлините, спирачките, веригите и всичко, останало, гарантиращо ви за сигурността. Така по-бързо ще се отървете от първичния страх от шофиране и ще можете да се насладите на пътуването.

Съвет №2

С откриването на сезона за мотоциклетисти, голяма част от тях се втурват към дълги разходки, без да извършат нужния преглед. Не позволявайте това да се случва. Не забравяйте, че най-важният елемент от мотора, са неговите гуми. Не пропускайте да смените гумите, ако смятате, че те са вече износени. Това е задължително условие за онези от вас, които са решили да пропътуват стотици километри.

Съвет №3

Сменете маслото на вашия мотоциклет, преди голямото пътуване. Добре би било да отидете в сервиз, където професионални лица ще се погрижат за всичко това. Не забравяйте, че не е достатъчно единствено да притежавате шофьорска книжка, за да си осигурите безопасността. Нужно е да бъдете много по-внимателни и отговорни, когато става въпрос за управление на превозно средство.

Съвет №4

Не забравяйте своя мотоциклет под прякото слънце, тъй като това би навредило както на гумите, така и на боята. Освен това рискувате да нарушите визията на любимото си превозно средство.

Съвет №5

Каската е най-важният аксесоар. Ако с вас има друг пътник, то длъжни сте да осигурите каска и за него. Тя не са,о ще ви предпази от евентуални пътни произшествия, но също така би могла да не допуска преките слънчеви лъчи да ви създават дискомфорт, докато управлявате мотоциклета си. Затъмненият визьор играе ролята на слънчеви очила в не малко от случаите.

Съвет №6

Носете със себе си достатъчно количество вода. Много от мотоциклетистите пропътуват стотици километри, без да почиват през това време. Ние ви съветваме да носите постоянно вода със себе си, особено през горещите летни дни. Дехидратацията е нещо, което не бива да позволяваме да се случва, а жаждата е неин първи симптом.

Ако спазвате съветите, изброени по-горе, то ние ви гарантираме, че вашите дълги разходки с любимия ви мотоциклет или мотопед, ще се окажат истинско вълнение и приключение. Сигурността, към която всеки се стреми, ще бъде на лице и не ще застрашавате както собствения си живот, така и този на останалите. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger