Премахване на белези и антиейджинг терапии



Премахване на белези е част от естетичната пластика, която цели да си върнем самочувствието. По същата логика, така навлязлата вече и у нас антиейджинг терапия, цели връщане на самочувствието, като се подмладим и разкрасим. Като цяло днес методите за разкрасяване и подмладяване, както тези за премахването на белезите са доста. Гамата от интервенции варира от ползването на лазерни апарати за процедури, през козметични дермални филъри и биостимуланти, та до силиконови кремове. Кое днес в естетичните процедури за третиране на двата проблема се препоръчва ще ви разкажем сега!

Премахване на белези най-добрите терапии

Белезите по своята същност са защитна реакция на организма и кожата, за да се предпазим от инфекции и здравни проблеми. Когато един белег се появява за него винаги има предварителна причина. Най-често това са операции от здравен и естетичен характер, изгаряния или порезни рани, както и доброкачествени формации, като келоидите или  пък следи от младежко акне. Разнообразието от видове белези е голямо и поради тази причина, най-добре специалист дерматолог, може да каже как те да бъдат третирани и заличени! Най-препоръчваните методи до момента са силиконовите кремове и терапиите с помощта на лазер. Те щадят кожата, напълно са безопасни и не предизвикват странични ефекти или реакции на организма. Освен това са безболезнени по своята същност. Лазерите отдавана  се използват, както в естетиката, така и в медицината и денталното здраве. Те са изключително полезни и ефективни в областта на естетиката, защото от премахване на окосмяването, могат да бъдат използвани за терапия срещу целулит и премахване на татуировки и белези.

Благодарение на излъчваните вълни лазерни лъчи с различна честота и дължина на вълната, се постигат различни козметични цели. Така премахването на белези в поне няколко процедури е напълно възможно и освен това стимулира възстановяването на кожата, защото чрез масажа от лазера фибробластите са активирани да произвеждат големи количества колаген. Действието на силиконовите кремове от друга страна е подобно, защото е локално. Силата, обаче да бъде заличен белега, при тях се крие в силиконовата им формула. Нанасяни достатъчно често те са средство за справяне с нови и стари белези. Повечето козметици и дерматолози днес залагат на две основни качествени марки сред лазерните апарати и силиконовите кремове – това са Фотона и Кело Кот, които са се наложили, като лидери на пазара сред своята ниша на представяне.

Антиейджинг терапии за подмладяване, на какво да заложим?

Антиейджинга вече е цяло течение в козметиката и естетичните процедури. По своята същност той включва здравословен начин на живот и хранене, премахване на вредните навици и най-вече подлагането на разкрасяващи процедури със средства максимално близки до естественото. Влизайки в един дерматологичен кабинет или козметичен салон с целта да си направите подмладителна процедура, най-често ще ви препоръчат – дермален филър от рода на хиалуроновите филъри, биостимулатор на база колаген от човешки тип, лазерно подмладяване на кожата или пък третиране с уникалния апарат Jet Peel. Всичко това не е случайно, защото именно изброените методи са най-ефективния източник за едно видимо и трайно подмладяване.

Ако започнем от дермалните филъри то тези на база хиалуронова киселина с марка Перфекта са точния избор за 100% качествен лифтинг, оформяне контура на лицето или уголемяването на устните, както и за попълването на бръчките. От своя страна пък колагеновите биостимулатори с марка Еланс са перфектното решение за едно дълготрайно попълване на бръчки и оформяне на лицевия контур. Те освен, че придават моментален обем и оформяне, както филърите Перфекта, стимулират по естествен начин производството на колаген в инжектираните области. Така антиейджинга е напълно видим моментално. По своята същност лазерната терапия пък, отново ще ви подмлади, макар и малко по-бавно във времето, защото лазерните лъчи стимулират отново кожата да произвежда собствен колаген. Иновативния апарат за подмладяване Jet Peel пък ще хидратира кожата, може да се направи щадящ пилинг с него или да се поставят подкожно няколко вида субстанции за подмладяване, благодарение на микрочастиците, които впръсква.

Премахване на белези днес е възможно напълно безболезнено, сравнително бързо и напълно ефективно, защото наличните продукти и апарати на козметичния пазар с високо качество го позволяват. Същото важи и за антиейджинг терапиите, защото отново имаме на лице качество, ефективност и бърз ефект от страна на определени марки продукти.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger