Премахване на анормални белези с кремове



Премахване на анормални белези е процедура, която може да бъде сравнително разнообразна днес. Като цяло под общото понятие анормални белези се поставят белезите от типа на келоидите, тези с хипертрофичен характер, както и атрофичните белези. Понякога лечението на белега се налага не само от естетична гледна точка, но и от здравна. Така например при келоидите, като анормални белези отстраняването се налага, за да се върне комфорта на човека и да не изпитва повече досадно дразнене, болка и сърбеж. По своята същност един белег е най-вече притеснителен от естетична гледна точка. Винаги областта, където се намира е силно загрубяла, обемна и цвета на кожата там е видоизменен. С две думи белезите са силно забележими естетични недостатъци, за да ги пренебрегнем с лека ръка. Затова и навременното им третиране и заличаване е най-доброто, което може да се направи.
Премахване на анормални белези, защо да го направим с крем?
Реално погледнато премахването на анормални белези, като хипертрофичните и келоидните се свежда до три опции. Те са оперативна козметична пластика, терапия с лазери или кортикостероиди и най-безобидната и безопасна опция – силиконовите кремове за заличаването на белези. Защо да ги изберем има редица причини. Най-основните от тях са лесно, безвредно и локално приложение за заличаване. Освен това, сравнително кратък период за повлияване на белега. И не на последно място финансовата страна на нещата. Ако помислим за оперативна пластика, която безспорно при големи анормални белези, понякога се налага, то тя струва скъпо. Същото може да се каже и за сравнително щадящите и безвредни лазерни методи, които отново не са евтината опция. За кортикостероидите няма смисъл да се разисква въпросът, защото мнозина знаят вредите от употребата им. Така в един момент най-рентабилното и достъпно решение за премахване на анормални белези си остават кремовете за заличаването им.

Днес техните формули в голяма степен се състоят от силиконова база, която е доказано ефективното решение в подобни ситуации. Ако твърдим, че всички силиконови кремове действат еднакво добре ще ви излъжем, не е така. Повечето действат добре за анормални белези, които са нови и не са още така загрубели от разрастването на съединителната тъкан. Има, обаче и съвременни формули сред силиконовите кремове, които действат еднакво добре и за стари загрубели белези, и за нови такива. Такава е формулата на така горещо препоръчвания от дерматолозите Kelo-cote. Той действа спиращо на съединителната тъкан да се разрасне, когато става въпрос за нови белези и омекотява, и изравнява загрубялата кожа при стари белези. Силиконовата му формула добре се поглъща и разтваря в кожата, като няма дразнещ мирис или опасност от алергични реакции. Крема за премахване на анормални белези, като Кело Кот е много бързо съхнещ и се препоръчва за употреба при деца и хора с чувствителна кожа. Като цяло белезите са дразнещи и тревожни неща за един човек, бил той възрастен или не. Те предизвикват голям дискомфорт и понижават самочувствието. Затова премахнете успешно анормални си белези с помощта на уникален по рода си силиконов гел с доказан в практиката ефект, като Кело Кот. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger