Златните бижута – хубав накит, но и добра инвестиция

Златните бижута са не само красиви, но са и добра инвестиция за в бъдеще.

Златните бижута без съмнение са едни от най-ценните предмети в дома и в живота на всяка една представителка на нежния пол. И защото ги разбираме идеално, сме решили да опростим до известна степен пазаруването им на такива бижута, като дадем някои важни насоки относно него.
Както предполагаме някои от вас вече знаят, златото е един благороден метал, който не изгубва своята стойност напред във времето и именно поради тази причина то може да бъде използвано като разменно средство, което има ликвидност в цял свят.
При избирането на такива бижута, може да разгледате онлайн колекцията от златни бижута от СОМАХА - somaha.net, но може да изберете и да направите пазаруването си навън. Независимо кой от двата начина ще изберете, за да бъде успешна покупката ви, трябва да проверите чистотата на самото злато, от което е изработено даденото бижу. А всеизвестната мярка за тази чистота се нарича карат. Следователно, трябва да сте наясно, че истинското, чисто злато е 24 карата. Тъй като то е твърде меко, за да се изработи някое бижу, то често бива съчетавано с най-различни други метали, сред които мед, никел, цинк и други, позволяващи то да бъде обработено до желаната форма. Като цяло, повечето карати несъмнено значат по-високо качество, но също така и по-висока цена, разбира се.
Важна подробност е винаги да правите разлика между бижута от масивно злато и позлатени такива, тъй като при втория вид основата е изработена от други метали, а само горният слой е златен. Не се подвеждайте и по по-ниската им цена, защото в повечето случаи тя е свързана с редица проблеми и недостатъци. Тези бижута не запазват стойността си, както чистото злато, а също така и горният слой може да се изтрие с течение на времето и да промени целия външен вид на бижуто.
Когато трябва да решите на каква точно чистота злато да се спрете, трябва да обмислите в какви условия и колко често възнамерявате да носите бижуто си. Ако знаете, че то ще бъде подлагано на по-силни влияния или пък ще го носите всеки ден, по-добре заложете на малко по-ниска чистота – 14 карата, каквито бижутамогат да се видят при златните бижута от СОМАХА, например.

И на последно място, но не и по значение, разбира се, когато пазарувате златни бижута, винаги проверявайте тяхната автентичност, която задължително трябва да бъде доказана чрез предвидения за тази цел сертификат, описващ продукта и служещ като достоверност за неговото качество.         
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger