Вагинална атрофия при жените и възможностите за лечение с лазер


Вагинална атрофия е състояние, което се среща при жените. По своята същност представлява изтъняване на лигавицата, на влагалището и често се появява с напредването на възрастта. Като цяло симптоматиката на това състояние на вагината е свързана с парене, сухота или сърбеж в интимната област. Освен тези неприятни симптоми се наблюдава загуба на голямата еластичност на женския полов орган и често пъти това води до свързаното състояние стрес-инконтиненция. То по своята същност е спонтанно изпускане на урина в следствие на слаба натовареност или безпричинно. Не е изключено да се появят и инфекции на пикочните пътища, както и болка по време на полов акт или спонтанна такава в областта на влагалището. 

Съвременното и иновативно лечение на една вагинална атрофия, която е  все по срещащо се заболяване сред жените е лазерното лечение. То от своя страна е високо ефективен метод, които по никакъв начин не е свързан с хирургична намеса или лечение на хормонална база. Освен това действа изключително бързо.



Защо се появява атрофията на вагината и кога може да се лекува с лазер?

Като цяло това типично женско състояние се появява преди, по време или след менопаузата. Главните виновници за появата му са ниските нива на хормоните в организма на жената. Всъщност с годините състоянието се засилва с оглед на все по-малките произведени количества естроген. Дори процеса на раждане спомага за появата и по-късното развитие на атрофията на вагината. Освен него фактори, като дългото кърмене, контрацепцията, ранната менопауза и постоянния стрес и изтощение, допринасят за ускоряването на явлението. Вагинална атрофия може да се лекува успешно с лазер при всички групи жени. Те включват тези в период на менопауза, с инфекции на пикочно-половите пътища, изпитващи болка и сухота при полов акт, тези преминали терапия за тумори от злокачествен характер и други

Самото лечение се извършва с лазерните системи на Fotona SP Dynamis под формата на терапевтични сеанси. Именно тази компания въвежда първа лечението с лазери на подобни състояния, на влагалището. Терапията с лазер действа подобно на стимулационното лечение с естрогени. То цели възстановяване на еластичността, сетивността и стегнатостта на лигавицата на влагалището.



Ефект от лечението с лазер на вагинална атрофия

Действието на лазерната терапия е активиране на снабдяването с кръв на стената на влагалището. Освен това снабдяване се цели и повишено производство на колаген в тази област. Така процесите на възстановяване на вагината са налице, защото тъканите започват активно да се възстановяват и еластичността се възвръща. Освен това нормалната киселинна среда специфична за този женски полов орган бива възстановена и така постепенно вагиналната атрофия и симптомите й изчезват. Това, обаче не става само с една терапия, а се изисква поне един курс на лечение

За да се започне лечението в самото влагалище се поставя стъклено приспособление, в което се поставя лазера. Лазерните стимулации са безболезнени и единствено леко боцкане се усеща, когато се обработва входа на самото влагалище. Много е възможна появата на бистро течение след самите манипулации. Добре е поне веднъж годишно да се прави манипулация с лазер за облекчаване на вагинална атрофия и поддържането на еластична мускулатура в самото влагалище!



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger