Естетични процедури за разкрасяване и подмладяване



Естетични процедури за подмладяване на кожата на лицето и придаване на по-младежки вид има доста. В днешно време с напредването на технологиите и развитието на козметичните продукти, възможностите са безгранични. Като се започне от лазерни процедури, премине се през конвенционалните кремове за подмладяване и терапиите с дермални филъри, които също са много разнообразни – опциите пред, които сме изправени са хиляди. Как да изберем най-удачната за нашето лице и кожа е спорен въпрос! Едни се осланят на препоръки от приятели, други залагат на най-новите и иновативни продукти, но всъщност истината е, че всичко зависи от степента на увреждане на кожата и лицето, както и на преценката на лекаря.

Тук ще разгледаме няколко вида колагенови филъра за естетични процедури и ще набележим основните им характеристики. Основно филърите на база колаген биват два типа. Такива, които са добити от преработката на говежди вещества и продукти, и такива създадени синтетично на база структурата на човешкия колаген. Предимствата на втория тип колагенови филъри са доста по-големи от тези на говеждия колаген, който все още е масово използван. Най-големият риск при употребата му е появата на алергична реакция от страна на пациента. Въпреки това процедурите за разкрасяване с този тип колагенови филъри са доста често срещани и ефективно намалят количеството на бръчките по лицето. Те могат да компенсират липсата на обем, да запълнят и оформят линията на челюстта, носа, скулите и около устата.

Извличането на колагена се прави от кожите на говедата, като извлека се пречиства и обработва, за да е годен за употреба. Така готовият течен препарат е годен за употреба в естетични процедури. Винаги преди да се пристъпи към този род процедури с такъв тип колаген е необходимо да се направят редица изследвания и да се установи липсата на алергии у пациента. Резултатите от процедурата могат да са трайни до три месеца понякога, а друг път и до година в по-редки случаи. Всичко зависи от марката говежди колаген и качеството му, както и реакцията на пациента към него. Колкото и ефективен и естествен да е този метод за запълване, все пак е сравнително опасен и нетраен.

Колаген филърите за естетични процедури на база структурата на човешки колаген, могат да са естествени и синтетично създадени. Естествените се добиват от собствените клетки на пациента, при взета проба от кожата зад ухото или по време на операция, ако е имал такава. Тук голяма част от риска за алергии е премахната, защото колагена е от вида, който човешките клетки приемат. Но все пак риск винаги съществува, дори и в най-малък процент.


Естетични процедури със синтетично създаден колаген, имитиращ човешкия под формата на биостимулатори, е най-доброто решение до момента според мнозина специалисти. Освен по-дълготрайни, тези филъри са напълно безопасни, защото се разграждат напълно естествено в кожата и не предизвикват алергии. Те съдържат поликапролактон и гладка гел структура. Около малките сфери на поликапролактона се активира натуралната синтеза на колаген и така кожата е по-еластична и стегната. Трайността варира от година до 4 години, което е значително по-дълъг период за едни естетични процедури. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger