Вход за Ватикана - Всичко, което трябва да знаете

 



За да видите Сикстинската капела и други забележителности на Ватиканските музеи, трябва да си купите предварително билети за Ватикана, освен ако не планирате да посетите музея рано сутринта или след края на работното време. Съществуват два вида билети: за общ вход и за дигитален достъп. В зависимост от предпочитанията си можете да изберете кой от тях е най-подходящ за вас. Прочетете нататък за подробности относно това как да си купите билети за Ватикана.


Какъв е общият вход?

Общият вход е обикновен билет, който ви дава достъп до всички забележителности на Ватиканския музей, включително Сикстинската капела. Можете да закупите билет за общ вход онлайн или на билетната каса на Ватиканския музей. Билетът за вход е валиден за един ден (24 часа), така че можете да влизате и излизате от Ватиканския музей по всяко време на този ден. Общият вход е най-добрият вариант, ако планирате да посетите музея следобед или вечер. Ако посетите музея рано сутринта, няма да можете да влезете с общ билет, тъй като билетната каса все още няма да е отворена.


Какво е дигитален музеен пропуск?

Ако планирате да посетите Ватиканския музей рано сутринта или в извънработно време, можете да си купите дигитален пропуск. Пропускът ви позволява да влезете в музея, без да посещавате билетната каса. Просто сканирайте QR кода, отпечатан върху пропуска, след като влезете в музея, и входът ще бъде валидиран. Можете да закупите дигитален пропуск на билетната каса на Ватиканския музей или онлайн. Пропускът може да се използва за влизане само във Ватиканския музей, но не и в Сикстинската капела.


Колко струват билетите?

Цената на билетите за Ватикана и за музеите в Рим е една и съща. Обикновеният входен билет струва 19 евро, а дигиталният пропуск за музея - 23 евро. Ако сте студент или пенсионер, можете да получите отстъпка от 3 евро за всеки вид билет.


Къде можете да закупите билети?

Можете да закупите билети онлайн, на касата на Ватиканския музей или в туристическия офис на Ватикана. 


Директен достъп до Сикстинската капела

Ако закупите общ билет за вход, ще трябва да се наредите на опашка с други посетители, за да влезете в музея. Ако искате да прескочите опашката, можете да закупите специален билет за достъп, който ви позволява да влезете директно в Сикстинската капела. Този билет ви дава достъп и до Галерията на папата и завършва с Галерията на гоблените. Специалният билет за достъп струва 30 евро.


Дигитален пътеводител и слушалки

Ако закупите билет за специален достъп, ще получите цифров пътеводител и слушалки, които обясняват за картините в Сикстинската капела. Ако закупите обикновен билет за вход, няма да получите тези неща.


Без значение какъв билет ще закупите, ще останете изумени, когато посетите Сикстинската капела. Таванът е покрит с шедьовъра на Микеланджело дотолкова, че едва ли ще забележите съседните стени. Когато приключите, можете да разгледате и Ватиканския музей, в който се намират много други великолепни картини, скулптури и артефакти, които се простират в няколко гал.

И


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger