Как да използвате и да се възползвате от предимствата на кредитната карта


Условия за кредитна карта онлайн

Кредитните карти могат да бъдат много полезни и дори да ви донесат големи ползи, когато ги използвате разумно, въпреки че мнозина казват, че този финансов инструмент е синоним на проблеми. Истинският проблем е да не знаете как да ги използвате правилно или още по-лошо, да ги използвате разточително, оставяйки лихвите им да ви погълнат, докато накрая не се лишите от спокойствието на един здравословен финансов живот.

Как да се възползвате от предимствата на кредитните карти?

Първото нещо, което трябва да имате предвид, за да не сбъркате с тях, е, че парите, с които разполагате в този финансов продукт, не ви принадлежат или по-скоро не са допълнителни пари, които можете да похарчите, без да ги измервате. 

1.Бъдете наясно с финансовото си състояние

Все още нямате кредитна карта, но искате да имате такава? Помислете дали наистина се нуждаете от нея или, още по-добре, дали се чувствате комфортно да я имате точно сега. 

Едно от нещата, които бихте могли да направите в случай, че имате спешна нужда от този продукт поради причини като придобиване на кредитен опит, е да потърсите алтернативи, за да избегнете изкушението да харчите без контрол. Действия като оставяне на кредитната ви карта у дома, когато ще се излагате на ситуации, които ви карат да правите натрапчиви покупки, могат да бъдат ефективни. 

 2.Купете продукти, които могат да генерират печалби

Няма смисъл да купувате нещо на разпродажба, ако не ви е необходимо и трябва да задлъжнеете, за да го купите. Ето защо е важно да купувате неща, които могат да генерират възвръщаемост на инвестициите ви, които са наистина полезни или от които се нуждаете.

3.Изберете вашата кредитна карта правилно

За да започнете да се възползвате от предимствата на кредитните карти, първо трябва да изберете подходящата за вас. Проверете административните разходи, лихвените проценти, допълнителните разходи и дали трябва да платите застраховка или такса за обработка. Ако ви таксуват за последното, е препоръчително да потърсите други банки, тъй като днес има много такива, които премахват тази такса.

4.Плащайте навреме

Трябва да знаете датата на падежа на картата си, за да можете да я изплатите навреме, тъй като това не само ви помага да имате добър кредитен рейтинг, но и да избегнете лихвите за забавени плащания. Трикът за постигане на тази цел е да отбележите в бюджета си датите, на които трябва да платите, така че да сте наясно с тях още от началото на месеца.

5.Направете покупка срещу заплащане

Как да не плащате лихва с кредитна карта? Просто платете на една вноска. Така освен че, ще се възползвате от всички предимства, които ви предлагат, няма да се налага да плащате лихва на банката. 

Не забравяйте, че когато плащате повече от една вноска, ще поемете лихва, освен ако банката няма активна промоция, която ви освобождава от нея, дори ако изберете по-дълъг срок.

6.Проверете състоянието на акаунта

Проверявайте извлечението на кредитната си карта всеки месец, за да можете да следите разходите си и да видите дали сте таксувани правилно. 

7. Изберете лимита на вашата карта разумно

Друга важна подробност е да изберете правилната граница за този продукт. Въпреки че има институции, които определят сума, без да ви дават възможност за избор, има и такива, при които можете да решите. Ако имате проблеми с контрола на разходите или дълговете си, избягвайте суми, които могат да ви дестабилизират.

 


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger