Защо да инвестирате в апартамент?

изгодни кредити за апартамент


Покупката на собствен апартамент или вила е много отговорна задача, която изисква цялостно претегляне на всички плюсове и минуси, както и внимателен подбор. Купуването на недвижими имоти е много различно от закупуването на обикновени продукти, които след определено време могат просто да бъдат заменени с нови, тъй като тяхното придобиване не изисква значителни финансови инвестиции. Освен това собственият ви дом трябва да бъде придружен място за почивка след тежък работен ден, както и място за възстановяване на физическите и психическите сили и енергия. В придобитото жилище ще растат децата ви, които също ще се нуждаят от специални условия за тяхното цялостно развитие. 


Фактори, които значително влияят на избора на жилище

Когато разглеждате недвижими имоти и избирате опции за жилище, трябва да вземете предвид няколко важни фактора и възможни клопки, които може да срещнете по време на процеса на закупуване, ако търсите апартаменти сами. При закупуване на жилище на вторичния пазар е задължително да се уверите, че няма възможни тежести върху правни сделки с недвижими имоти (жилището може да е под ипотека, заложено от банка или друга кредитна институция). Собственикът на апартамента може да има и значителен дълг по сметки за комунални услуги, така че, ако имотът бъде придобит, ще трябва да бъде изплатен от новия собственик.

Правоспособността на продавача също е съществен момент, тъй като всяка правна сделка с неправоспособни граждани може впоследствие да бъде обявена за недействителна от съда. Всички собственици на жилища, както и жители, регистрирани в апартаменти, трябва да дадат съгласието си за отчуждаване на жилище, освен това, ако непълнолетни деца живеят в апартамента с родителите си, съгласието за отчуждаване на жилище, трябва да бъде дадено от специална комисия на районна държавна администрация.

Освен това, в процеса на търсене на приемливи опции, трябва да вземете решение за избора на местоположението на бъдещия ви дом. Столичният район се счита за най-престижния сред жителите на България, тъй като инфраструктурата тук е добре развита и има удобни транспортни връзки - в крайна сметка, най-привлекателна е централната част на града. Ето защо цените на жилищата в този район са по-високи в сравнение с другите райони. 

За разлика от центъра на града, кварталите с удобни транспортни връзки, също са добра опция. Поради своите предимства в много отношения, местоположението на много от кварталите, за мнозина е доста приятно и привлекателно. Транспортната връзка с квартала, в който ще купувате жилите, трябва да е задоволителна, а инфраструктурата - добре развита. В случай, на голям брой промишлени предприятия в близост, трябва да се има предвид, че те оказват отрицателно въздействие върху околната среда. Изберете екологичен район, където има много зелени площи. В същото време, в района ви следва да има достатъчен брой лечебни и образователни заведения.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger