Имате ли нужда от баня за гости, ако разполагате с достатъчно пространство?



Отделната баня за гости става все по-често срещана както в градските апартаменти, така и в частните домове. Обикновено дизайнът се обмисля на етапа на проектиране. Това ви позволява да създадете допълнителен комфорт по време на престоя на вашите гости – приятели и роднини.

Можете да оборудвате удобна баня в близост до стаята за гости дори с малък бюджет. При отсъствие на гости домакинството може да ползва допълнителната баня. В този пост ще разберете как да я оборудвате компетентно.


Принципи на подреждане на банята за гости

Когато оборудвате баня за гости, трябва да се придържате към определени препоръки. Обикновено такива помещения се правят в по-големи жилищта. Ако имате просторно жилище, площта на което ви позволява да създавате специални удобства, значи сте късметлия.

По-големите къщи и апартаменти могат да включват две бани. За да оборудвате удобна баня в апартамент, ще трябва да кандидатствате за разрешение за преустройство и да използвате услугите на професионалисти. Ако къщата е ваша, този проблем не стои пред вас.

Основният принцип: банята за гости не трябва да се намира над жилищните помещения, които се намират на долния етаж. В стандартни апартаменти обикновено банята за гости се обособява, като се трансформира килер. Трябва да се има предвид, че преустройството включва задължителното организиране на вентилация: това осигурява приток на чист въздух и предотвратява развитието на мухъл.


Оптимални размери и покрития

Идеалната площ на банята е приблизително 5 кв.м. Ако размерът на помещението позволява, можете да я направите по-просторна.

Допълнителната баня е добре да бъде оборудвана със стандартен водопроводен комплект, който включва:

мивка;

тоалетна;

държач за кърпи;

огледало.

Малката баня ви позволява да поставите само водопроводни инсталации с компактни размери: подходящи са мини-мивки, окачени модели тоалетни чинии и други. Ергономичните модели ще ви помогнат да спестите свободно пространство, колкото е възможно повече и да оборудвате функционалното пространството.

Големи огледала, допълнени от LED осветление, както и стъклените повърхности ще помогнат за визуалното увеличаване на банята. Ако площта е ограничена, тогава е по-добре да използвате материали в светли нюанси за декорация: те освежават и разширяват пространството. В по-просторната баня ще има място за душ кабина, малък  шкаф и други.

Дизайнът на банята за гости трябва да е в хармония с цялостната декорация на апартамента, органично вписвайки се в избрания стил. Дизайнът обаче може да бъде коренно различен: смели, нестандартни проекти все повече се изпълняват в модерните къщи и апартаменти.

Популярни са довършителните материали, които имитират естествена текстура (мрамор, гранит или дърво). Те следва да са идеално комбинирани помежду си и да ви позволяват да въплътите интересни дизайнерски фантазии. Хромираните фитинги и аксесоари придават оригиналност на интериора.

Плочката може да има шарка или да е обикновена - зависи от личните предпочитания на собствениците. В интериора на банята мозайката изглежда страхотно в комбинация с обикновена керамика и текстурирани елементи. Използвайки услугите на професионален дизайнер, можете да изненадате гостите с оригинален дизайн и   комфорт.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger