Колко полезна може да бъде пералнaта машина?




Пералнята машина може би е един от уредите които се нареждат в топ 5 на всяка домакиня. Полезното действие на тази бяла техника е огромно. Едва ли може да си представите ежедневието си без този електрически уред. Когато закупуваме пералня е важно да заложим не само на точния избор, но и на правилното поставяне в пространството. Важно е да знаете къде планирате да инсталирате машината. В кухня, където се изисква еднакъв стил, се купуват частично вградени машини - под плота или изцяло вграден, за да се съчетае с мебелната фасада. В тези случаи, когато купувате, трябва да знаете точно размера на нишата за вграждане и да се съсредоточите само върху модели с пълна защита срещу течове: в противен случай рискувате да съсипете мебелите и останалото оборудване. Има още един нюанс: изборът на вградени машини със сушене е много малък. В банята изберете свободно стоящ модел или, ако има много малко място, компактен. Някои от тях могат да се монтират под мивката: височината на такива машини е не повече от 70 см, ширината и дълбочината са до 50 см, натоварването е от 3 до 5 кг и няма изсушаване. Има и екзотична опция: монтирана на стена пералня - поради своята компактност, натоварването й е само 3 кг.

На какво да заложим ако сами се опитваме да изберем пералня? 

Домакините, които са готови да се примирят с необходимостта сами да налеят вода в машината, има евтини компактни полуавтоматични перални от тип активатор: те са удобни както за летни вили, където няма течаща вода, така и за жилище под наем. Машините с горно зареждане имат малка дълбочина и прането се поставя в тях отгоре през люк, който се отваря в барабана. Предимствата са очевидни: спестяване на място - включително около машината, докато моделът с предно зареждане се нуждае от достатъчно място пред люка - както за да се отвори, така и за да може потребителят да се приближи, за да натовари / разтовари прането. Освен това вертикалните машини са пощадени от широко разпространената липса на предни люкове, които понякога износват гуменото уплътнение и трябва да се следи за хигиенното му състояние. 

Но машините с най-високо зареждане имат своите недостатъци. Те не могат да бъдат вградени в комплект мебели. Те не показват прането по време на процеса на пране. Ако, да речем, червен чорап случайно попадне в бяло, можете да го видите през стъкления люк на машина с предно зареждане, да спрете прането, да го извадите и да спасите бялото от порозовяване. При някои вертикални модели дупката на барабана се отваря със сила. Нищо не може да бъде поставено върху машина за зареждане отгоре. 

Ако има достатъчно място и машината за челно зареждане ви е по-позната, обърнете внимание на конструктивните характеристики на вратата на люка. По-удобно е, ако се отваря на 180 °, ако диаметърът му не е стандартните 30, а 35 или повече см, ако барабанът - и съответно отворът на люка е разположен леко под ъгъл. Всичко това улеснява товаренето и разтоварването на прането. И за презареждане на забравени неща точно в процеса на пране, при някои модели има прозорец на вратата на люка, през който можете да хвърлите забравена дреха.

Източник: https://bulgaria24.tv/

 

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger