Всичко, което трябва да знаете за прозрачните алайнери

Всичко, което трябва да знаете за прозрачните алайнери


С разработването на прозрачни алайнери все повече възрастни посещават зъболекари, за да подобрят зъбите си. Напредъкът в технологиите намали стигмата към зъболекарския кабинет, но много възрастни все още не харесват външния вид на стандартните метални скоби и може дори да се притесняват как външният им вид ще се отрази на професионалния им имидж. За щастие, прозрачните алайнери могат да облекчат много от тези проблеми и да осигурят ефективна грижа.

повече за алайнерите научете тук

 

Какво представляват?

За разлика от традиционните брекети, прозрачните алайнери могат да бъдат премахнати и поставени отново, ако е необходимо. Алайнерите обаче трябва да се носят най-малко двадесет и два часа на ден. Ако не сте в състояние да ги носите алайнерите си за този период от време, вашето лечение може да не доведе до желаните резултати.

За разлика от традиционните брекети, прозрачните алайнери нямат метален вид, което може да е причината толкова много възрастни да ги предпочитат. Освен това, те позволяват на пациентите да ядат храните, които харесват, и да практикуват добра орална хигиена, без да се чувстват ограничени.

По време на лечението, най-вероятно ще посещавате вашия зъблекар няколко пъти в годината за корекции на вашите брекети.

 

За тийнейджъри

Тийнейджърите вече могат да се радват на по-здрава и по-уверена усмивка с прозрачните алайнери. Традиционните метални скоби могат да бъдат огромен проблем и дори да попречат на устната хигиена. Освен че са неудобни, скобите също могат да попречат на способността на вашето дете да спортува или дори да води нормални разговори. Прозрачните алайнери елиминират тези проблеми и позволяват на тийнейджърите да се наслаждават на нещата, които обичат най-много.

Друго страхотно нещо при този вид алайнери е, че те могат да бъдат премахнати по всяко време. Тийнейджърите могат да ги вземат за важни събития, като абитуриентска вечер или важна бизнес среща или презентация. Тийнейджърите също могат лесно да ги свалят, когато ядат или мият зъбите си. За разлика от традиционните брекети, прозрачните алайнери могат да бъдат отстранени и почистени лесно. Но трябва да сте наясно, че е много важно да миете устата си редовно, за да могат алайнерите да работят правилно.

 

Друг плюс е, че те са подходящи за спорт, тъй като пластмасовите алайнери няма да пречат на участието. Освен това тези алайнери са неинвазивни, така че няма да навредят на устата или да причинят дискомфорт.

 

За възрастни

Моделите за възрастни са чудесен начин за коригиране на лоша захапка, без да носите скоби. Тези алайнери са дискретни и лесни за поддръжка. Процесът на лечение отнема около шест месеца, но резултатите са бързи. В допълнение към тяхната естетическа стойност, прозрачните алайнери са напълно подвижни.

Те действат чрез упражняване на контролирана сила върху зъбите, премествайки ги в правилната позиция. Алайнерите се изработват по поръчка на базата на 3D модел на вашите зъби. Освен това ще трябва да се вадят за четкане и почистване. Неправилното носене на тези пластини би могло да доведе до забавяне на движението на зъбите.

Почистването на прозрачните алайнери е много лесно. Четкайте и почиствайте всеки ден, не забравяйте да ги изплакнете с топла вода, ако е необходимо. Плака и частици храна могат да се натрупат във вашите алайнери, което да доведе до кариес и други зъбни проблеми.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger