Предимства на uPVC дограмата

Ако ви предстои закупуване на нова дограма, вероятно сте чували термините PVC и uPVC. По същество, PVC е съкращение на Polyvinyl Chloride, а uPVC – на Unplasticized Polyvinyl Chloride. Всъщност, много хора погрешно използват термина PVC, когато всъщност става дума за uPVC. Докато първият материал се използва предимно за тръби и огради, то в дограмата се залага на втория, който е много по-твърд и изключително издръжлив. В тази статия ще разгледаме кои са най-големите предимства на uPVC дограмата.

Екологичен материал

Изборът на PVC прозорци за вашия дом е чудесен начин да помогнете на околната среда. Някои хора се отблъскват от негативния имидж на пластмасовите прозорци, но факт е, че uPVC е екологичен вариант. Той има много големи предимства и също така е много енергийно ефективен в сравнение с традиционните дървени прозорци и врати.

Екологичен материал


Използването на uPVC е един от най-екологичните начини за повишаване на енергийната ефективност на вашия дом. Не само, че изглежда страхотно, но и е невероятно ниска поддръжка. Освен това uPVC прозорците са проектирани да бъдат издръжливи, което ги прави интелигентна инвестиция за околната среда.

За разлика от традиционното дърво, PVC прозорците и вратите изискват малко или никаква поддръжка. Няма нужда от боя или шлайфане. Рамките също са изработени от uPVC, който е 100% рециклируем. Освен че са изключително екологичен материал, PVC прозорците и вратите са и много сигурни. Стоманените подсилвания в uPVC предотвратяват изтичането на звук и топлина. И поради техните звукоизолиращи качества, те действат като ефективна бариера срещу шума. В Европа 80 процента от вратите и прозорците са направени от PVC.

uPVC е издръжлив

Докато дървото и стъклото са тежки, uPVC прозорците са много по-леки и лесни за инсталиране. Един човек може да повдигне прозорец, направен от дърво, но са необходими двама души, за да вдигнат прозорец от PVC. Освен това се почистват лесно. Не е необходимо да използвате препарати за премахване на боя, за да премахнете прах и мръсотия от PVC прозорци. Друго предимство на uPVC прозорците е, че те не улавят топлината, което ги прави чудесни за топъл климат. Те също така са устойчиви на гниене и изкривяване, което ги прави чудесен избор за собствениците на жилища, които искат да спестят пари от сметки за енергия.

uPVC е издръжлив


Освен че са издръжливи, uPVC прозорците са и екологични, намалявайки разходите за отопление и замърсяването. Те също така предпазват интериора от вредните UV лъчи и слънчеви отблясъци. В резултат на това те са най-добрият избор за изолация на вашия дом и намаляване на сметките ви за енергия. Освен това uPVC прозорците имат отлични звукоизолиращи свойства, намалявайки външния шум с до 70%. Но те не са лишени от своите недостатъци. Докато uPVC прозорците са екологични, те също така съдържат диоксини, кадмий и олово, които са силно вредни за човешкото здраве.

uPVC е приспособим материал

Ако търсите прозорци, които ще се впишат безпроблемно в декора на вашия дом, може да помислите за uPVC. Тези прозорци се предлагат в голямо разнообразие от цветове и стилове. За производството на uPVC прозорци се използват европейски стандарти, а суровините, използвани за направата им, са екологични и устойчиви. Освен това европейските производители на uPVC внимателно избират всеки компонент от своите продукти, като обръщат специално внимание на всяко кътче и пролука. Освен че са издръжливи, те предлагат и отлични възможности за намаляване на шума.

uPVC е приспособим материал


Друго предимство на uPVC е неговата естествена енергийна ефективност. Този материал е значително по-устойчив на топлина и студ от винил или метал. Освен това осигурява повече изолация от металните врати, което е страхотно предимство, когато се опитвате да намалите разходите за отопление и охлаждане. В сравнение с металните врати, uPVC вратите са по-издръжливи, без да се жертва естетиката.

Ако се опитвате да изберете между uPVC и алуминиеви прозорци, помислете за стила и обкръжението на вашия дом. Например, модерен дом може да се възползва от PVC прозорци, докато стара вила може да изглежда по-добре с алуминиева дограма. В крайна сметка не трябва да се притеснявате от материала, използван за рамките, защото стилът на прозорците е много по-важен.

За PVC дограма цена е един от най-важните фактори, които потребителят премисля. В Премиум Пласт ще откриете достъпни цени за различни видове пвц дограма, както и отлично качество.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger