Опасностите от дълга по кредитни карти и как да ги избегнем



Кредитните карти са потенциално опасни, особено за нови потребители на кредитни карти, които могат да бъдат очаровани от очарованието на това, което изглежда като „безплатни“ пари. Дори някои опитни потребители на кредитни карти все още попадат в капана на кредитни карти.

Ако мислите за получаване на кредитна карта - или се чудите дали да изпуснете кредитната си карта - разбирането на опасностите, които идват заедно с кредитните карти, може да ви помогне да култивирате по-добри навици на кредитни карти. Има начини да използвате отговорно кредитните карти и да избегнете капаните, в които са попаднали толкова много потребители.

Изкушението да се прекалява

Проучванията показват, че потребителите харчат повече, когато плащат с кредитни карти, отколкото когато плащат с пари в брой. В едно проучване участниците са готови да похарчат два пъти повече, когато използват кредитни карти вместо пари. Лесно и удобно е да харчите пари с кредитна карта и не усещате „болката“ от парите, напускащи портфейла ви. Това може да обясни и нарастващия процент на задлъжнялост на кредитни карти в САЩ.

Как да го избегнете: Задайте личен лимит на разходите с кредитната си карта, дори ако той е под кредитния ви лимит, въз основа на това колко можете да си позволите да плащате по кредитната си карта всеки месец. Внимавайте да не харчите прекалено много, за да живеете начин на живот, който наистина не можете да си позволите, или да впечатлите хората с вашата пластмаса.

Лихвите затрудняват изплащането на баланса

Плащането на салда по кредитни карти изцяло всеки месец ви позволява да избегнете изплащането на лихви изобщо. Ако не плащате баланса си изцяло, тогава част от всяко плащане се насочва към лихвени плащания, увеличавайки времето, необходимо за изплащане на баланса ви.

Как да го избегнете: Платете баланса си изцяло, за да избегнете плащането на лихва върху покупки. Ако не можете да платите изцяло, може да начислявате повече, отколкото можете да си позволите, но плащайте колкото можете всеки месец, докато балансът ви бъде нулев .


Източник: i-bankomat.com



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger