Идеи как да направим арка във врата

Преди да започнете, трябва да решите кой тип арка е подходящ за вас. Как да направите арка на вратата?

Има много видове арки:

- Portal е просто и евтино решение.

- "Романтика" - има плосък връх и две малки извивки.

- "Модерен" - може да има изгладени или заоблени ъгли,

- "Класически" - радиусът на кривина на арката е равен на половината от ширината на отвора.

Първото нещо, което трябва да направите, е да измерите височината и ширината на отвора, дебелината на стената. Определете вида на арката. Да вземем за пример класически поглед.




По правило такава арка се състои от три парчета гипсокартон. Две странични и дъгообразни върха. Според очертания план изрязваме двете странични части, важно е да се уверим, че те са еднакви.

Фиксираме получените части върху отвора с помощта на винтове. Правим всичко внимателно, така че арката да е гладка. След това пристъпваме към извитата част на арката.

За да инсталирате долната част, е необходимо да изрежете равномерна лента, съответстваща на ширината на стената, и да добавите 10 см към дължината. За да може парче гипсокартон да стане сводесто, е необходимо да се намокри и пробие с иглена ролка и след това трябва да я оставете за известно време. Но не прекалявайте, в противен случай той ще омекне и ще се напука.

Сега можете да фиксирате този елемент към нашата бъдеща арка с помощта на гъвкава лента. След това изчакваме, докато изсъхне. Закрепете със самонарезни винтове към готовата рамка. Правим това от средата на арката.

След това изчакваме пълно изсъхване, около 12 часа.

След пълно изсъхване извършваме довършителни работи. На първо място, премахваме всички неравности с фина шкурка. Затваряме шевовете със специална шпакловка. Сега трябва да укрепите перфорираните профили, те са необходими за поддържане на здравината и запазване на формата на ъглите на арката. След това всичко трябва да бъде покрито със слой шпакловка и след като изсъхне напълно, отстранете всички неравности, като използвате същата шкурка. След това нанесете слой грунд и изчакайте отново. И за последен път замазваме арката със специално съединение и изчакваме да изсъхне.

След това трябва да прецизирате арката, да й придадете красив вид. Има много начини да направите това, всичко зависи от въображението и материалните средства.

Боядисването на арката е един от най-практичните варианти, тъй като в този случай арката може да се измива многократно и да се избърсва с влажна кърпа, а конструкцията ще бъде по-трайна.

Източник: Интериорен дизайн  - impress-design.bg


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger