3 уловки по пътя към обезщетението при физически щети от ПТП


Абсолютно никой не е застрахован от това да му се случи нещо неприятно. Един такъв ужасен момент е физическата щета след автомобилна катастрофа.

В широката практика се срещат всякакви травми, причинени от секунда невнимание зад волана. Не е особено справедлив фактът, че нашето лично здраве зависи от това колко е изострено вниманието на останалите участници в движението.

Всеки ли има право на обезщетение при ПТП


За това какви са стъпките към получаване на адекватно обезщетение за нас – пострадалите веднага след катастрофата често не е ясно, а законът дава доста голям шанс на застрахователите да правят различни тълкувания и на практика да не изплащат достатъчно. Ето защо е необходимо да се въоръжите с достатъчно компетентен съюзник като Zastahovan.eu, когато във вашия живот настъпи подобна неприятна ситуация.

Така освен вашата лична сигурност, ще си гарантирате и респекта от страна на застрахователите, понеже не е тайна, че тях ги е страх от адекватната правна помощ, която клиентите им получават. В повечето случаи, в които в катастрофата има пострадали, застрахователните фирми избягват да изплащат пълните размери на обезщетенията.

В Zastrahovan.eu можете да разгледате трите лесни стъпки, чрез които гарантирано да достигнете бързо до справедливостта, която заслужавате, споделени от адвокат по птп дела. Естествено, това ще стане единствено ако наемете наистина кадърен юрист по застрахователно право, който да е ваш верен съюзник в битката.

  1. Завеждане на наказателно производство

При ПТП-тата, в които има пострадали хора, може да се каже, че е задължително да се заведе наказателно производство срещу виновния водач. Не е изключение вие сами да предявите и граждански иск срещу виновника, за да ви бъдат изплатени допълнително обезщетения за щетите (било то имуществени или неимуществени).

Следващият етап на тази стъпка ще ви отведе до чакане за изпълнителен лист от наказателния съд, в който е посочена точната сума, която трябва да ви бъде изплатена от застрахователя. Вече официално виновният водач е законово задължен да ви изплати дължимата сума.

  1. 2. Заявяване на претенция към обезщетението

Живее схващането, че в българския Кодекс за застраховането има разпореждане за това, че първо наказателното производство към виновника трябва да изтече и чак след това да се предявяват някакви претенции относно ПТП обезщетението. Това не е изрично разписано и поради тази причина вие можете да изявите претенция към обезщетението на практика по всяко време, стига да е ясна причината за настъпване на ПТП-то.

  1. Как се отчита размера на обезщетението при смъртен случай?

В практиката се срещат и случаи, в които застрахователите не изплащат пълен размер на обезщетението дори и при смъртен случай. Тук се задава и въпросът всъщност колко морално е всичко това по простата причина, че все пак става дума за споминал се човек, който е близък, роднина, син или дъщеря на някого.

Единственият начин, който ви дава 100-процентова гаранция за това, че ще получите пълно обезщетение, е това да се въоръжите с компетентен адвокат, който да ви представлява.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger