Иконите като основен символ в християнствотоСветците, в които вярваме и на чиято помощ се осланяме, се изобразяват на икони. Иконите са основен символ в християнството и главен мотив в църквите. Естествено на всички е ясно, че икони се продават и са достъпни за всеки човек, който желае да закупи такава за дома си или да я подари на свой близък. Иконите в дома носят усещане за сигурност, спокойствие, хармония, те са място, на което можем да се помолим за здраве, благополучие, щастлив живот и любов. Най-често купуваната икона е тази, която закриля семейството, дава здраве и дълъг живот на хората, а именно иконата, на която е изобразен ликът на Йоан Кръстител.

Други светци, които носят здраве на семейството са св. Криан и Юстиниан и св. Пророк Илия. Ако имаме техните образи в дома е добре да ги позиционираме в различни помещения или етажи от жилището ни, като по този начин засилим енергията на онова, на което те въздействат. Други светии, които закрилят дома са св.Мъченица Варвара и св. св. Козма и Дамян Безсребърници. Те носят любов, помагат на необвързаните да намерят своят партньор, пазят бременната жена и закрилят плода.

 Ако желаете да дарите младо семейство с светена икона, то подходящи за това са образите на Божията майка, св. Архангел Михаил или св. Мина. Те не само пазят дома и носят здраве, но и помагат в спорове с роднини, спречквания с колеги, борят се със злите сили и лошите очи. Св. Николай Чудотворец е светия, който помага тогава, когато сме финансово разклатени.

Ако искате да вдъхнете вяра на приятел, който е загубил работата си или преминава през период на парични затруднения, тази икона би била добър избор. Св. Николай е пазител на банкерите и моряците. Образът на св. Влас е подходящ за стените на офиса или вашия кабинет, а също така и за подарък на бизнес партньор или шеф. Той спомага за финансова независимост.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger