Електронни брави – подходящи ли са за входната врата и защо?




Тези заключващи механизми доскоро бяха напълно непознати на потребителите, но в последните години това се промени напълно. Можете да ги намерите в специализираните за ключарски услуги места, а също и по различните онлайн платформи. Електронните брави се считат като един нелош вариант за защита на входната врата от крадци, а според професионалистите, които се занимават с ключарски услуги дори в някои случаи могат да бъдат изключително надеждни.

 Подобни механизми са на пазара сравнително от скоро и техните цени не са много ниски, така че не всеки би могъл да си позволи подобна защита. Но тъй като те не са много често срещани и повечето крадци изпитват затруднения д преодолеят такава една ключалка. Дори статистиката показва, че виждайки подобен механизъм, много крадци просто зарязват опитите си да влязат незаконно в жилището, а това е изключително добра новина.

Всъщност, за електронно заключване ключове в традиционния смисъл на думата не съществуват. Брадата може да се отвори с помощта на дистанционно управление, код, карта или пък чрез пръстов отпечатък. Само че, окзва се, че последната опция е най-малко за препоръчване, тъй като в този случай заключването не е много надеждно. Твърди се, че едно прикачване на изображение на пръстовия отпечатък на собственика към фотоклетката, при което всички папиларни линии се открояват ясно, е напълно достатъчно да изречете „Сезам, отвори се!“.

 Едно голямо предимство на електронните брави е, че те могат да бъдат контролирани с помощта на приложения на личния смантфор или компютър, а това безспорно си е уникална възможност, с която другите видове заключващи механизми не могат да се похвалят. Такъв контрол е особено атрактивно решение за младите хора, които обикновено проявяват най-голям интерес към електронните брави. Възможността да ги контролират чрез мобилния си телефон ги привлича неустоимо. И от всичко, изброено дотук можем спокойно да заключим, че електронната брава е една определено добра опция за надеждно заключване на входната врата на всяко жилище.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger