Подходящите осветителни тела за всеки дом


Когато осветлението в дома Ви е добро, едва ли ще забележите. Когато обаче се опитвате да свършите нещо на лоша светлина, определено ще Ви направи впечатление и ще започнете да обмисляте различни решения, за да го коригирате. Осветлението осигурява атмосфера, подобрява цялостната естетика, позволява да виждате по-добре и да изпълнявате задачите в дома си.
Независимо дали изграждате нов дом, реновирате стария или просто търсите варианти да подобрите светлината в жилището си, можете да разчитате на следните експертни съвети за избор на осветителни тела от Bagira.bg, с които да получите най-добри резултати.

1) Външни осветителни тела за безопасност и сигурност


Всичко извън домовете ни, като тротоари, пешеходни пътеки и периметър, трябва да има добро осветление. Ако инсталирате приглушени осветителни тела във външната част на дома си, все едно каните натрапници. От друга страна, поставянето на ярко външно осветление често е твърде скъпо и може да бъде смущаващо за Вашите съседи. Добра идея е да инсталирате прожектори във външните ъгли на къщата си, особено такива, които се активират от движение, за да възпрепятствате евентуални нарушители. 

2) Подобрете екстериора с акценти от външни осветителни тела


Не е нужно да се примирявате с утилитарно осветление на открито, тъй като има много други опции. Например, посредством подвижни стенни осветителни тела, можете да акцентирате върху определи стени, които създават най-добрата атмосфера, особено вечер. Като ги насочвате надолу или нагоре, можете да привлечете вниманието към насажденията и нишите около екстериора на къщата си, или към архитектурните й елементи.

3) Множество осветителни тела във всяко пространство


Експертите по осветление разкриват, че използването на множество източници на осветление за всяко пространство във Вашия дом определено е добра идея. Всяка зона като кухнята, хола или спалните, може да се възползва от това. Обяснението е, че множеството осветителни тела могат да Ви помогнат да постигнете различни ефекти и функции в една и съща стая. Например, ако поставите определено осветление под плотовете в кухнята си, можете да се възползвате от олеснено извършване на задачите си. В същото време добавянето на настолна лампа до дивана или къта за четене, ще Ви осигури приятно място за почивка. За банята пък е добър вариант да поставите източник на светлина в близост до огледалото, за да премахнете сенките и да предотвратите отблясъчната светлина.

4) Вградено осветление


Ако имате високи тавани или модерен декор, вградените осветителни тела определено ще Ви бъдат полезни. Те са изработени от вдлъбнати метални кутии, чрез които се монтират лесно в тавана. 

5) Осветление за детски стаи


Ако имате малки деца или бебе, трябва да изберете подходящи осветителни тела за детската стая. Трябва да помислите за правилната светлина за нощния им сън. Имайте предвид, че повечето малки деца се плашат от тъмното, а нощните лампи могат да помогнат значително. С тях децата Ви ще спят удобно, без да се плашат от тъмнината, а на Вас ще помогнат да се придвижвате безпроблемно из стаите, когато е необходимо.

6) Полилеи за трапезарията и всекидневната


Когато търсите подходящото осветление за своята трапезария, трябва да помислите за полилеи. Важно е да изберете правилния модел, в противен случай пространството ще изглежда не добре обзаведено. Уверете се, че Вашият полилей се вписва в интериорния дизайн и заобикалящия го декор. Можете да избирате между опростени модели като малки крушки, изкуствени свещи или скъпи и богато украсени полилеи с кристали. Вариантите са много. Съобразете се с височината на тавана си, преди да изберете, за да сте сигурни, че ще минавате безпроблемно под него, след като го окачите. 

7) Създайте добро първо впечатление с правилно осветление


Знаете ли, че Вашето фоайе определя дали ще направите добро или лошо първо впечатление на всеки, който влиза в дома Ви? Ето защо трябва да помислите за подходящите осветителни тела в тази зона. Можете да окачите съвременен абажур или традиционен полилей за най-добри резултати. Освен това монтирането на осветително тяло близо до тавана, ще Ви осигури основните потребности от светлина и ще създаде много приветлива атмосфера за всеки Ваш гост.

Какви са ползите от окачването на подходящите осветителни тела в дома:

  • Правилното осветление осигурява безопасност и сигурност както вътре, така и извън дома. Например, с правилното външно осветление можете да държите нарушителите и натрапниците далеч. Ако се възползвате от осветителни тела, които се активират от движение, ще осигурите спокойствие за себе си и семейството си. От друга страна, важно е да осветите добре стълбището, за да избегнете много произшествия.
  • Можете да вършите задачите си много по-бързо, ако в дома Ви има подходящо осветление, особено в най-натоварените зони като кухнята. Например, осветлението над кухненските плотове ще Ви помогне по-лесно да готвите, без да разчитате само на главното осветление. 
  • Правилното осветление ще осигури подходящата атмосфера, нужна за различните помещения във Вашия дом. Например, за спалнята е необходима по-лека светлина, отколкото в хола или трапезарията, за да можете да спите добре вечер. Ако обаче четете книга преди лягане, е добре да добавите настолна лампа на нощното си шкафче. Вградените осветителни тела в хола пък ще подобрят атмосферата и ще Ви осигурят по-приветлив и релаксиращ вид.
  • Подходящите осветителни тела също ще се съчетаят със съществуващата архитектура и декор в дома, за да подобрят цялостната му естетика, независимо дали използвате стенни лампи, полилеи и т.н.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger