Почивка в Тайланд - защо си заслужава


Тайланд е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Има население от около 65 068 149 души, а броят на туристите, които ежегодно посещават страната е над 33 милиона.

Страната е конституционна монархия, която се управлява от крал. Местните жители са изключително топли и приятелски настроени към чужденците, което до голяма степен определя и страстта на пътешествениците да идват по тези места, където се чувстват добре приети.

Всичко започва с хубавото време


През последните 3 десетилетия страната доби смайваща популярност с това, че предлага перфектното съчетание между климат, природа и култура. Туристи идват тук от всички краища на света за да се докоснат до този тропически рай.

В основата на всичко това стои хубавото време, което позволява на посетителите да реализират лятната си ваканция на практика по всяко време от годината. Тропическият дъждовен климат предлага летни температури през цялата година със стойности между 29 и 34 градуса.

От средата на май до септември е по-влажно и облачно с повече валежи. Това кара повечето туристи да идват тук през “зимата” от ноември до март, която е по-суха, хладна (29 градуса) и слънчева.

Както ще можете да видите в Travo.bg, пътуванията до Тайланд са еднакво атрактивни през всички сезони от годината, а офертите са насочени към най-различни части на страната. Все пак, тук винаги е топло и това позволява да избирате на база на това кога разполагате с най-много свободно време.

Природните дадености


Страната е покрита с пищна зеленина, която се подхранва през сезона на мусоните от по-обилните валежи. Тропическата джунгла е пълна с диви животни, като например слонове, тигри и леопарди.

В курортните центрове и градовете е запазена малка частица от джунглата. Тук има многобройни паркове и градини, които предлагат изключително много зеленина. Можете да видите наистина редки и екзотични видове растения, каквито в България няма да намерите дори и в най-добре заредените цветарски магазини.

За да се докоснете до дивата природа такава, каквато се е самосъздала, трябва да се насочите към някоя от организираните сафари екскурзии. Независимо дали ще сте на гърба на слон или ще се возите на превозно средство, това ще ви позволи да надникнете във вътрешността на дъждовната гора.

Плажовете


Плажовете на Тайланд са смятани за едни от най-красивите. Известни в цял свят са островите Пукет и Ко Самуи, както и легендарното с белия си пясък райско островче Ко Фи Фи, където са снимани кадри от поредицата на “Джеймс Бонд” и голяма част от холивудската продукция с Леонардо ди Каприо “Плажът”.

Водите преливат в цветове на тюркоаз и изумруд, а топлата вода е дом на огромно разнообразие от редки морски обитатели. Под водната повърхност можете да откриете и уникално красиви коралови рифове.

Винаги, когато пожелаете поне малко да се разведрите и да видите нови места по света, може да си позволите една продължителна почивка в Тайланд. Това е задължително място във всеки един списък на туриста, който бленува да посещава различни места. 100% удовлетворение получавате, особено ако пътувате в компания и се забавлявате освободено и без задръжки на това приказно място.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger