Сугестопедия – как може да ви помогне при изучването на чужд език


Може и да сте чували за метода за преподаване на чужди езици, наречен сугестопедия. Но сме сигурни, че не сте наясно с всички детайли и предимства, които може да ви даде и поради тази причина може да сте го пренебрегнали, докато сте търсили къде да подобрите езиковите си умения и знания.

Както представлява метода сугестопедия


Това е цялостен метод, която е създаден от проф. д-р Георги Лозанов и дори е призната от ЮНЕСКО за оригинална образователна система през 1978 година. Тук се набляга на индивидуалните способности на всеки един човек да отключи пълния потенциал на мозъка си да приема и запаметява нова информация.

Посредством създаването на спокойна и сигурна среда за всички участници, те имат пълното усещане за свобода и лесно се освобождават както от притесненията, така и от собствените си ограничения.

Групите са с точно определен брой, за да може да се гарантира, че взаимодействието на различните хора ще е възможно, което не постижимо ако има само един или двама участника.

Как да изберете на кой учител да се доверите


И за да нямате колебания, ще ви кажем, че всеки един учител, който работи по тази система е преминал специално обучение във Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“. Това е органът, който единствено имат право да извършва тази дейност и да издава сертификати на учителите по този метод.

Ако се чудите на кой да се доверите, ние смело можем да ви препоръчаме Suggestopediaenglish.com, като може би най-доброто място за изучаване на английски език по метода на проф. Лозанов.

Ако в миналото сте правили опити да подобрите знанията си по английски език, то може да сте отчели негативните страни на класически начин това да се случи. Имали сте дълги и протяжни уроци. Налагало ви се е не само на наизустявате граматическите правила, но и да пишете по много пъти всяка дума, за да я запомните правилно.

При сугестопедията всичко това е напълно избегнато. Тук всеки урок е под формата на игра и минава не само неусетно, но и по изключително забавен начин. Няма как да не оцените, че няма да ви се налага да пишете домашни. Това се счита за напълно излишно с този начин на преподаване.

Така времето, което иначе бихте прекарали в допълнителни занимания по изучвания чужд език, може да прекарате по избран от вас начин. Умората, която ще си спестите е значителна и избирайки този нетрадиционен начин може да сте сигурни, че курсът ще мине неусетно и по един изключително приятен за вас начин.

За да сте сигурни, че това е подходящо за вас е желателно да се запознаете с учителя си, преди да започне самото обучение. Така ще може да се опознаете, за да знаете какво ви очаква.
Фундаментално правило тук е да има любов, благодарение на която вие да сте в състояние да отключите всички резерви на мозъка си, за да поемете значително увеличения обем информация.

За разлика от класическите начини за преподаване на английски език, при които се отчита сравнително трудното проговаряне, тук това не е така. Всяка една игра ще ви помогне не само да се отпуснете, но и с лекота да изречете това, което искате.

Ще оцените ползите от това да може да говорите свободно, защото никой не го интересува колко добре можете да четете, ако не сте в състояние да проведете дори прост разговор.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger