Какви указания да спазваме при направата на кола маска в домашни условия


Кола маската е зачитана като един от най-успешните и предпочитани методи за епилация, било то в домашни условия или в център за разкрасяване. За да игнорирате всички онези притеснения, свързани с направата на кола маска, то едно от най-важните неща, към които да се придържате, е използването на качествена козметика за тяло.

Има хора, които в стремежа си да спестят някой и друг лев, предпочитат да си направят епилация в домашни условия. За максимални резултати ние ви съветваме да следвате някой инструкции и съвети. В противен случай рискувате да се натъкнете на болезнени и неприятни последици, свързани със зачервявания, обриви, а дори и по-сериозни от тези.

Какво трябва да знаем за употребата на комплект кола маска, приложен в домашни условия


След като вече сте избрали подходящата за вас кола маска, в зависимост от това дали сте мъж или жена, то идва ред на следващата важна стъпка, свързана със самото й използване. Препоръчваме ви да направите справка на съдържащите се в комплекта компоненти, за да сте сигурни, че нищо не липсва и нещата няма как да се объркат в процес на обезкосмяване.
Не забравяйте, че успешно направената кола маска е пряко свързана с дължината на косъма. Препоръчително е дължината да бъде ориентировъчно около 6 мм. Единствено тогава косъмът може безпроблемно да бъде отстранен с корена си и гладкостта, към която се стремите, да се запази в продължение на дълго време.

Разбира се, пазарът у нас прелива от какви ли не предложения и е твърде вероятно да станете свидетели и на такива лентички, напоени с восък, при които изискванията на дължината на косъма е не повече от 2мм. Тоест 2 мм са напълно достатъчни, за да се получи максимално добър резултат. Ние обаче ви светваме да изчакате колкото се може по-дълго време, така че да сте абсолютно сигурни, че няма да се наложи да повтаряте след приблизително една седмица.

Преди да пристъпите към самата епилация, то препоръките на специалистите са да ексфолирате цялата зона, която смятате да засегнете. Благодарение на този пилинг, както някой го наричат, то вие ще премахнете мъртвия слой кожа, който обикновено се отделя при направата на кола маска. Посредством това вие ще засилите взаимодействието на восъка с кожата си и резултатът ще бъде една съвършено гладка кожа. За целта можете да си послужите със специална ръкавица или продукти, подходящи за баня. Важно е обаче самото ексфолиране да бъде направено в деня на кола маската.

Следващото, което смятаме, че може да ви послужи като съвет, е свързано с прага на търпимост на болка. Ако сте от хората, които бързо се предават, то няма нищо лошо или противопоказно да погълнете едно болкоуспокояващо, така че процедурата да не бъде чак толкова неприятна.

Следващите няколко стъпки, които се изисква от вас да спазвате, са посочени върху опаковката на всяка една кола маска, която сте закупили от специализиран магазин, предлагащ подобен асортимент. В случай, че все още сте в търсене на качествена кола маска, то нашият съвет е да посетите Eli.bg, където ще попаднете на колоритно разнообразие, имащо за цел да задоволи вашите вкусове и предпочитания.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger