Защо да отидем на почивка в Турция през септември

Всеизвестен факт сред туристите е, че крайбрежието на Средиземно море е едно от най-впечатляващите по целия свят. Ежегодно хора от всички кътчета на планетата ни идват, за да се насладят на почивка в Турция. Те търсят красиви плажове и чиста вода, но обръщат не по-малко внимание на петзвездните хотели и отличната морска храна в ресторантите.

Типично за турските курорти е, че климатът им позволява дълъг туристически сезон. Той започва още през май и приключва през октомври. Неоспоримо е, че през юли и август температурите на въздуха са прекалено високи за пълноценна почивка в Турция. Горещините не понасят на всеки и не е рядкост вместо да се отпуснеш, да се чувстваш по-уморен след подобна ваканция.


Ето защо дори и местните препоръчват да се насладим на идеалната почивка в Турция през месец септември. Тогава водата е топла, а въздуха по-прохладен. Има плажове, които не са пренаселени и не е проблем да се избегнат тълпите плажуващи.


Тъй като септември е месец от края на сезона, цените също вървят надолу. Това е добре дошло за семейния бюджет и като цяло за всеки, които разполага с ограничени финанси за почивка на морето.
Хората, които по традиция обичат да се отдават на морска ваканция повече от веднъж също лесно биват приласкани от примамливите оферти на турската ни съседка. All inclusive пакетите са изгодни и често пъти по-евтини от тези на родното Черноморие. Това кара хиляди сънародници да се замислят дали да не прекарат поредната си почивка в Турция. Страната предлага отлични условия това да се случи.


По бреговете на Средиземно море плажуват изключително много европейци, но не липсват и любители-пътешественици от далечни страни. Да се озовеш на девствен плаж в края на лятото е подарък, който мнозина биха оценили по достойнство. Всеки се нуждае от подобно бягство от всекидневието. Дори и да сме били на море веднъж през годината, това не означава, че не можем да сменим дестинацията и да му се насладим отново. Няма две мнения, че най-доброто място това да се случи е на почивка в Турция през септември.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger