Как да изберем най-добрия алуминиев радиатор?


Ето няколко съвета как да изберете алуминиев радиатор за отопление:
 - На първо място, обърнете внимание на вида на радиатора - лят алуминиев радиатор ще работи в почти всяка среда.
 - Вътрешната повърхност на радиатора трябва да бъде внимателно обработена. По-добре, ако има оксиден филм.
 - Характеристиките на алуминиевия радиатор трябва да бъдат посочени в информационния лист. Освен това, с оглед на честите случаи на фалшификация на технически характеристики, горещо препоръчваме да поискате от продавача доклад за изпитване на радиатора, потвърждаващ декларираните характеристики. Или погледнете наличието на такъв протокол на официалния уебсайт на производителя, тъй като всеки сериозен производител публикува тези данни.
 - Обикновено секциите се доставят на парчета по 10, но някои производители предлагат 3 до 15 секции на опаковка. Имайте предвид, че фабричното сглобяване е по-надеждно и, ако е възможно, вземете правилния брой вече сглобени секции.
 - Не е необходимо да се събират повече от 15 секции в един блок. За да отоплявате големи площи, е по-добре да инсталирате два радиатора.
 - Въпреки че  производителите предлагат различни варианти за дизайн, не трябва да се увличате от външния вид на алуминиевия радиатор в ущърб на качеството.
 - Дайте предпочитание на реномирани производители, които отдавна работят на пазара. Европейските продукти сега се предлагат на достъпни цени и по възможност е по-добре да се даде предпочитание на тях.
 - Повечето европейски компании са отговорни за независимата оценка на качеството и безопасността на своите продукти. Ето защо надеждните продукти винаги имат един или дори няколко сертификата за съответствие. Помолете продавача за копия на тези документи за преглед. Отрицателният отговор на вашата заявка е сигналът за съмнение в качеството на радиатора.
 - Избягвайте китайски радиатори с надпис NF/68. Според изследванията на AIRAL всички закупени проби от този продукт съдържат азбест, което е изключително опасно за дихателната система.

Важно е да знаете! Има смисъл да инсталирате алуминиеви радиатори само когато pH на охлаждащата течност в системата не е по-нисък от 6,5 (оптимално от 7 до 8). Всеки радиатор, изработен от алуминий, дори и от най-реномираният производител, се страхува от кисела среда.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger