Полезни съвети за щадящо и ефективно изправяне на коса

Изправянето на косата става най-бързо и лесно с преса. В последните години тя стана и един от уредите, които почти всяка жена има у дома. Много от дамите изправят косата си дори и всеки ден. Така се постига красиво оформена прическа ежедневно, но използването на преса може сериозно да увреди косата. Съществуват много съвети как да избегнем това увреждане, но не всички имат резултат. Тук ще изброим основните и най-ефикасни методи, за да запазим здравето на косата си, като използваме преса. Ще разкажем и как най-добре да я изправяме, за да се постигне резултат като след посещение на фризьорски салон.

Използвайте качествена преса

Най-важното условие за ефикасно и щадящо изправяне е да се използва качествена преса за коса. Уредите с високо качество имат защити и специално покритие, които предпазват косата. Повечето разполагат и с опция за регулиране на градусите. Благодарение на тази функция може да се избере температурата, която е максимално щадяща за различните видове коса.

Подберете подходящи козметични продукти

Подготовката за оформяне на косата започва още с нейното измиване. Изберете шампоан и балсам за права коса. Тези продукти ще спомогнат за процедурата. След измиване нанесете малко количество подхранващи кристали. Преди да започнете да използвате пресата, сложете стилизант за изправяне. Тези продукти ще спомогнат косата да се оформи по-лесно. Повечето от тях имат и термозащита, като косъмът се предпазва от топлината.

Изсушете косата внимателно

Не търкайте косата си с кърпа, защото така можете да я увредите и накъсате. Внимателно я увийте и изчакайте малко докато кърпата попие от водата. Изсушете косата със сешоар. Преди да започнете да я изправяте, се уверете, че е напълно суха. Ако не е, рискувате да я увредите.

Същинската част – изправянето

Първо почистете плочите на пресата с мокри кърпички. Така ще отстраните мръсотията, която се натрупва по тях, както и остатъците от стилизанти. Тяхното премахване е важно, защото в противен случай се наслояват в косъма.

Важно е да настроите пресата на правилна температура. Съобразете градусите с вида на косата и желания ефект. За по-тънки коси не е нужно температурата да е много висока, докато за по-буйни и непокорни е обратното. Те се нуждаят от по-високи градуси, за да се оформят.

Преди да започнете изправянето, разрешете косата добре. Разделете я на пластове, като най-долният оставете пуснат, а останалите захванете с щипка. Първо изправете най-долния пласт и след това горните. Разделяйте ги на кичури, които да третирате един по един. Те трябва да са дебели около 2 см. Старайте се да минавате един кичур най-много по 3 пъти.

Изправете внимателно цялата коса. Оставете я да изстине, не я пипайте или потупвате, за да не развалите формата й.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger