Какво провокира използването на видеонаблюдение на работното място?

Все по-често хората използват системи за видеонаблюдение на работните места. Това е напълно нормално предвид времената, в които живеем и риска от обири, вандалски прояви, насилствени актове и тем подобни незаконни неща.

Най-често можем да видим камери на входовете и порталите на големите обекти, защото там се съсредоточава повече охранителна мощ. Няма да скрием, че охранителни камери се използват и във вътрешните помещения на фирми, търговски обекти, медицински центрове или образователни институции.

В училищата например се монтират видеокамери, за да следят проявите на децата и тийнейджърите, които понякога превишават правата си и се забъркват в престъпления.

Наистина ли е нужно да използваме видеонаблюдение на работното място? 

От фирма posbg.com все по-често отбелязваме нуждата от видеоконтрол на местата, където се извършва трудова дейност. Без наличието на камери и записващи устройства няма как да се установи определено нарушение идващо от клиенти или собствен персонал. Инвестицията в наблюдателни системи е равна на разумно похарчени пари от ръководните органи на дадено учреждение.

Камери могат да бъдат насочени, както към външните пространства, така и към вътрешните помещения на вашата фирма. По този начин обхващате входове, паркинги, гаражи, офиси и всичко, което е нужно да гледате 24/7 в денонощието. Записът от дадена камера служи за доказателствен материал пред органите на реда.

Не едно или две престъпления са разкрити именно със съдействието на видеонаблюдение, така че едва ли употребата му може да подлежи на някакви спорове. Иначе казано камерите на работното ви място са нужни и полезни, защото хващат криминалните прояви в зародиш.  

Как и къде трябва да бъдат поставени видеокамерите за наблюдение?

Има точно установени правила за използване на видеокамери на работата ви. Те трябва да бъдат разположени, така че да обхващат определени пространства, но не могат да бъдат прилагани в тоалетни помещения или пък бани.

Кадрите могат да се гледат само, когато има на лице извършен престъпен акт и се цели разкриването на провинилия се служител и/или клиент. Имайте предвид, че никой няма право да гледа видеозаписи, с цел да се забавлява на ваш гръб.

Това противоречи на Конституцията и законите на Република България. Вие имате право на съдебен иск при положение, че някой злоупотреби с личното ви пространство. Собствениците на обекта Х са длъжни да обявят, че последния се наблюдава от видеокамери.

Това се прави в услуга на клиентите и служителите на фирмата, защото те имат право да знаят, че са записвани. Някои хора не одобряват записите, но това е фирмена политика, която се ползва със защитата на закона.  

Трябва ли да ни снимат, когато полагаме труд?

Понякога това се налага, тъй като хората са различни и мнозина изпитват апетити към финансите и стоките на дадено място. Не можем да скрием, че камерите помагат за разкритието на престъпления и са един чудесен начин за ръководене на всякакъв тип персонал.

И да, наистина невинаги е хубаво да бъдем снимани, но пък начинанието дава нужния положителен ефект. Надяваме се, че сте разбрали какво точно провокира употребата на видеонаблюдение на работното място, но в случай, че не сте може да използвате нашия имейл адрес за повече подробности.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger