Осветлението в банята – част от вашето усещане за стил и комфорт



Светлината придава на интериора в банята стил и финес.

Светлината в банята е нужна, за да подчертае пропорциите на предметите, които ви заобикалят, да покаже цветовете в пълния им блясък и да повлияе добре на настроението и на характера ви.


Не е нужно да изучавате законите на Нютон за разпространение и пречупване на светлината, за да се сдобиете с качествено осветление. Достатъчно е да съобразите бюджета,  характера и размерите на банята, за да се спрете на един от подходящите за вас видове светлина.

Различни видове осветление, които могат да озарят обзавеждането в банята:

Обкръжаваща светлина в банята: Осветление в помещението, което няма виден източник и почти не хвърля никакви сенки. Тя е подходяща за банята, защото се проявява целият характер на помещението. Този вид светлина предизвиква успокояващ и неутрален фон.

Декоративна светлина в банята: Декоративната светлина е по-малко ефективна, затова на нея не трябва да се дава голяма отговорност. Тя по-скоро се включва в схема, която да направи дискретен баланс между различни елементи и да е като свързваща част, или за фокусна точка на отделна част в банята. Тези характеристики на декоративната светлина я превръщат в добър избор за голяма баня, която има в себе си повече пространство, разделени части и елементи.

Акцентна/подчертаваща светлина в банята: Тя се използва, за да подсили същността на помещението, прибавя ефекти и подчертава детайлите; ограничена е до една единствена област. Например насочена само към ваната, само под в душ-пространството, или само над мивката. Тя също влиза в добра комбинация с декоративната светлина – комплект за голяма баня.

Кинетична светлина в банята: светлина свързана с движението на източника от, който тя излиза. Такава е запалената свещ, огънят, LED светлината, дори и слънцето. От така изложената информация, става ясно, че тази светлина е за украса, за естетически ефект, наслада и разнообразие при различни ситуации. Тоест вие можете да решите, кога и как да я използвате и чрез какъв източник.

Осветлението е важно, не само заради физическата функция да осветява помещението, но и заради връзката му с цветовете в банята. Съвременният интериорен дизайн за банята несъмнено включва възможността за решение и на осветлението. Добрият подход и познанието са гарант за успех в избора.

Източник: http://govrn.bg

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger