Какво представляват шпилките и какви са ползите от тях?

Шпилката е крепежен елемент, който има дълга, резбована  цилиндрична форма, която се използва за свързване на два предмета. Някои от тях са за употреба с дясна ръка, а други с лява. В днешно време се срещат такива видове, които са комбинирани за двете ръце.

Ползите от различните видове шпилки

Както споменах по- горе, съществуват различни видове шпилки. Докато тези, които се използват с дясната ръка са по-често срещани и могат да се въртят по часовниковата стрелка, тези за лявата ръка са по-редки. Те се използват там където десностранните биха отслабнали в резултат на моторни вибрации. Комбинирани шпилки, се използват за сглобки като обтегачи. При тях единия край е с дясна, а другия лява резба.

Използвани материали

Що се отнася до промишлеността, в която се използват шпилките е важно да знаете, че са изградени от различни материали. Обикновено използваните тежки метали са алуминий, бронз, силиконов бронз, месинг, мед и някои специални метални сплави. Докато алуминиевите видове имат добра електрическа и топлинна проводимост, то месинговите са известни с отличната еластичност при висока температура и ниска магнетична проницаемост. Медната шпилка е най-известна със своята силна електрическа и топлинна проводимост. Подобно на тези, и бронзовите и силиконовите такива, имат своите специфични употреби.

Най-често срещаните използвани материали

Разграничавайки се от казаното по-горе, други метали, които се използват за изработката на шпилки са неръждаемата стомана и титана. Различните видове от неръждаема стомана имат всички качества присъщи за тези метални сплави. Те издържат на корозия и имат способността да издържат на високи стрес тестове. Титаниевите шпилки са леки, заради което се използват в космическата индустрия.

Анодизирани метални шпилки

Освен различните видове метални крепежни елементи, съществуват и анодизирани видове, които са третирани с черен оксид, поцинкован хром, покрит с фосфат или посребрен, златен, калай, цинк и цинков хромат за различна употреба. Също може да откриете и неметални шпилки.

Открийте онлайн

В интернет ще откриете много фирми внасящи и търгуващи с различни видове шпилки, които можете да поръчате дори онлайн, без да се налага да напускате вашия дом. Ако обаче имате нужда от висококачествени шпилки в ИТТ България ООД ще откриете богат асортимент от различни видове и размери.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger