Защо някои EMD сайтове не са засегнати от поредния ъпдейт на Google? Сравнителен анализ.


Ако сте един от засегнатите от неодавнашния "weather update" на Google и се чудите защо други EMD сайтове все още седят на позициите си, а някои от тях дори са се изкачи на по-висока позиция.Този анализ на 50 EMD сайта на хората от edpudol.com, може да ви е от полза. Те са напшравили сравнителен анализ на засегнатите и незасегнатите си сайтове от ъпдейта. Може да намерите решение и за вашия проблем.

От 50 техни сайта, 11 са наказани от "weather update", а 39 EMD сайта не са засегнати.

1. Повечето от сайтовете, които остават на позициите си и дори са се изкачи нагоре в ранглистата са споделяни повече от 50 пъти в Facebook, Twitter, LinkedIn,Google Plus и в YouTube

2. Всички 39 сайта имат свои собствени канали в YouTube, а 11 засегнати сайта нямат канали в YouTube.

3. Всички 39 сайта подминати от "weather update" съдържат само 3% или по-ниска плътност на ключови думи

4. Ключовата дума е била употребена в заглавието в комбинация с друга фраза или думи.

5. Ключовата дума е била употребена в таг , в съчетание с друга фраза или думи.

6. Всички засегнати сайтове се използвали повече от 30% ключовата си дума като анкор за входящти линкове, а 39-те останали сайта използват само 20% или по-малко ключовата дума като анкор.

7. Всички 39 сайта имат повече от 15 поста, а наказаните 11 имат само по 2-4 статии.

8. И накрая на тяхното наблюдение са костатирали, че всичките им сайтове, който не са езасегнати имат връзка към един или повече авторитетни сайтове. Например една от техните ниши е свързана със SEO и линкват към Google.com, SEOmoz и Bing.com


След, като прочетох този анализ, мисля, че с малко работа може да се спасят и наказаните и извадени от резултатите сайтове. Подготвям се да направя един експеримент със съдействието на други колеги (няма да споневам имената им, за да не ги притискаме), който се надявам да ни даде решение на въпросите: Как да спасим EMD сайтовете и доходите си от тях? И стресиращия въпрос: Мртав ли е exatmach-a?!

Статията е спонтанен превод на "Why other EMD sites were not affected by the recent update" с малки допълнения, но данните в анализа са взети от източника!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

6 октомври 2012 г. в 0:01

39 отселяли от 50 е много добро попадение. Това са 80% успеваемост. Явно критериите, които са описали вършат работа. Вярно е, че не всеки сайт има канал във You tube, нои не всеки сайт има какво да покаже там. За другите обаче съм съгасен. Ясно е, че ако сайтът има 2 статии ще го приемат за ниско качествен. Ако е наблъскан с ключовите думи целя също ще изгори, дори да не е EMD. Изобщо анализът им е много добър, ще използвам съветите им за моите сайтове.
Благодаря за труда ви да ни предоставите тази статия.

8 ноември 2012 г. в 18:23

Един практически съвет от мен: Много е важно и дали сайта има пропорционален линк билдинг на вътрешните страници спрямо линк билдинга на заглавната страница. Ако вие имате exact match domain с линкове само към хоум пейдж никой не може да ви спаси - още първия Пингвин трябва да ви е отвял. Ако имате сайт с 20 страници от които 10 от тях имат силен линк билдинг, няма да е проблем дори да имате линкване само с ключови думи към заглавната страница.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger