Пишете добри описания, за да продавате по-добре!

Описанието на продукта, който ще продавате е от жизнено значение за печелене на пари в Bid Place, Ebay, Amazon или в собствения ви онлайн магазин и трябва да отделите време за всеки продукт. Вашето описание е реклама на продуктите ви и трябва да впечатли потребителите, така че в момента, в който приключат с четенето да си купят продукта Ви. Тук ще се опитам да да ви посъветвам как да постигнете по-добри продажби, като подобрите описанието на артикулите.

 • Вие трябва да подберете думите си внимателно и да използвате вашата способност за убеждаване във всеки аукцион, който откривате или всеки продукт, който предлагате онлайн във вашия магазин. Вие трябва да убедите хората да предпочетат вашия продукт пред сходни стоки, изложени на друго място. Трябва да дадете на потребителите солидна, детайлна информация за продукта и най-добрият начин да направите това е, като се поставите на мястото на потенциалните си купувачи, както и да решите какво точно искате да знаете за даден продук преди да натиснете бутона "наддай" или "Купи сега".

 • Вашето описане трябва да включва данни, като име на марка (ако има такава), състояние, размери, възраст, спецификации, независимо дали става дума за нови или употребявани стоки, цвят, размер, особености, и така нататък, особено ако става въпрос за дрехи и подобни стоки. След това трябва да кажете на клиентите цената, както и условията за възстановявания. Когато мислите, че сте готови, помислете отново, и сравните обявата си с други обяви за сходни продукти, за да видите дали има нещо друго, което може би вашите купувачи искат да знаят. Повечето потенциални купувачи не биха изпратили и-мейл за повече информация относно продукта. Факт е, че по-скоро биха предпочели да се обърнат към някой друг, който е дал по-подробна информация за същия или подобен продукт.


 • Включете ползите от вашия продукт, не само функциите. Характеристиките описват самия продукт, като размер и цвят, а с ползите трябва да кажете на купувачите какви предимства ще получат от продукта.

 Следвайте тези правила за добри описания, за да увеличите продажбите си.

- Използвайте подходящи ключови думи в заглавието, за да се максимизира вашата позиция и да накарате повече хора да кликват, за да четат описанието.

- Пишете все едно говорите директно на този, който чете.

- Идентифицирайте нуждите и проблемите на вашите читатели в началото на вашето описание, а в края показвайте как вашият продукт отговаря на тези нужди и решава проблемите им.

- Включете примери и доказателства във вашата обява. Но се уверете, че всичко е вярно, или може вашата обява да бъде премахната, ако сайтът не е ваш. Ако продавате продукт във ваш онлайн магазаин и в описанието има неварна информация, бъдете сигурни, че не само купувача ще я узнае и тогава ще имате проблем с това, че никой повече няма да си купи нещо от вас!

- Използвайте кратки, неусложнени изречения, и избягвате неразбираеми думи.

- Използвайте рейтинг и препоръки от други ваши клиенти в описанието си, но само ако те са положителни и истински.

- Предложете гаранция.

- Проверявайте правописа и граматиката на обявата си.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

17 декември 2012 г. в 17:21

Описанието е най-важното нещо, което ще ти помогне да продадеш своята стока, а и не само. Трябва да е написано перфектно.

15 май 2013 г. в 14:43

Наистина описанието особено с ключови думи е от изключителна важност

12 октомври 2013 г. в 21:02

Напълно съм съгласен и аз.Описанието е от първостепенно значение!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger