Как се прави SEO оптимизация на сайт

В България има много малко хора, които имат представа какво означава SEO (Searching engine optimization) и за какво се използва. Въпросът как да изведем сайта ни в топ позициите на търсачките притеснява както начинаещите уебмастъри, така и собствениците на фирми, офлайн и онлайн магазини.

За щастие на всички, които не се справят с популяризирането на уеб сайтове за търсачки като Google, Yahoo, Bing и други съществуват сериозни фирми занимаващи се изключително в областта seo оптимизация.

Какви са стъпките за оптимизиране на уеб сайт :

- Изграждане на връзки към вашия уеб сайт (Link Building).
- Вътрешна seo оптимизация на сайта за ключови думи, заглавия, описания и т.н.
- Активно присъствие в известните социални мрежи Facebook, Twitter, Google+.
- Copywriting услуги (изготвяне на тематично текстово съдържание за сайта ви).
- Платена реклама на сайта ви.
- Брандиране.

Целта на оптимизацията е да се класирате на челни позици най-вече в най-популярната търсачка Google защото тя е един 100% полезен начин да привлечете трафик към вашия сайт. За да се класирате на челна позиция и то на първа страница обаче е трудна задача, която изисква време и пари.

Трябва да знаете обаче, че с правилната seo оптимизация вие може да възвърнете вашата инвестиция, особено ако монтеризирате сайта или блога правилно. За фирмите например доходите идват от привличне на клиенти, което е сигурна заявка за възвръщаемост на всяка похарчена стотинка по популяризирането на сайта ви в мрежата.


В обобщение

Разбира се има и други начини за интернет реклама, които може да изискате от всяка една здраво стъпила на краката си фирма занимаваща се с уеб дизайн и оптимизация.
С настоящата статия ви запознаваме с общото понятие SEO и как то може да подейства добре за вашия бизнес или дори хоби.

Надяваме се, че сме успяли да помогнем със съветите си за оптимизация на сайт и ви желаем много успехи при покоряване на всички първи позиции. Разбира се не пропускайте да се запознаете с новите тенденции в оптимизацията и следете всичко, което се случва с алгоритъма на Google.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 10 коментара

16 октомври 2012 г. в 17:25

Виждам, още един присъединил се гостуващ автор! Може би наистина не е лошо хората, които не знаят какво точно е SEO преди да започнат с опитите за популяризирането на сайтовете си да се запознаят със същността на въпроса. Има още неща, които изграждат оптимизацията разбирасе, но статията е добра за въведение.
Надявам се занапред да ни предложиш още по-интересни статии!

Анонимен
17 октомври 2012 г. в 9:49

Извинявай за откровеността - ама е напълно безмислена и излишна статия. Нищо ценно, съществено и важно не се казва. На всеки е ясно че има фирми които срещу заплащане ще ти направят реклама. Ня беше нужно да си губиш времето да пишеш, а и моето да я чета.

17 октомври 2012 г. в 21:10

@ Анонимен: Вярно е, че няма някаква ценна информация, по-скоро е бързо описание на процеса, акто цяло. Може би авторът е искал да провокира някаква дискусия по въпроса. Ще очакваме неговия отговор.

22 октомври 2012 г. в 16:36

@ Анонимен. Знаеш, че да се обяснява процеса по оптимизация е дълго четиво. За обикновения човек е непонятно, как се прави това, включително панди, пингвини EMD и бля бля и дори да направя дълги разяснения няма да разбере нищо. Идеята е в се повече хора да знаят какво е SEO и да знаят какво да очакват от фирмите за оптимизация. За един оптимизатор е много пъти по-лесно, клиента да е запознат с някои работи. Най-простото сравнение: Викаш майстори за дограма, но ти знаеш какво искаш, а не ги викаш просто защото ти е студено. Мисля че в последно време в интернет се напълни със статии на знайни и незнайни експерти, които само объркват обикновения читател. Той трябва да знае какви услуги се предлагат.

3 ноември 2012 г. в 13:18

Много полезна статия.. Благодаря!

8 ноември 2012 г. в 18:16

SEO оптимизацията е много обширна тема и едва ли ще успеете да опишете всичко полезно в една статия, но принципно е добре да има повече статии като тази в интернет. Поздрави.

29 ноември 2012 г. в 13:51

Мисля че повечето ги разбирам,
но не съм сигурен какво се има предвид с - брандиране,
някой може ли да помогне, каква е идеята там

Поздрави

29 ноември 2012 г. в 15:15

HP лаптоп @: Под брандиране се разбира да заложиш на популяризирането на името на фирмата, когато става въпрос за бизнес сайт или на марката.

17 декември 2012 г. в 18:35

Една наистина полезна статия. Благодаря на автора за нея!

5 февруари 2022 г. в 9:01

Много полезна, изчерпателна и състоятелна статия на тема SEO оптимизация! Подравления. Споделих я във Фейсбук с приятели! Успех!


Nevy Viseo team

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger