Некачествени интериорни врати нямат място в дома ни


Веднъж приятелка ме покани да видя новото обзавеждане на жилището и. Всеки човек си има вкус и в случая, аз харесах мебелите, килимите и картините, но едно нещо постоянно ми беше като трън в очите. Попитах тактично кой е избрал точно този модел врати, а тя посърна. Оказа се, че средствата не им достигали и затова решили да сложат евтини интериорни врати, за което вече горчиво съжаляват. Наистина, на пръв поглед вратите изглеждаха добре, но при по-задълбочено оглеждане излизаха наяве доста проблеми.
 Едното от нещата, които дразнят погледа, са неравностите. Под тънкото покритие си личеше къде е залепено, а различни грапавини се открояваха доста неестетично. Това разбира се, се прикриваше доста добре от имитацията на естествен фурнир, но по-неприятно се е оказало бързото повреждане на елементите. По начало обковът е изработен така, че да издържи времето, обявено като гаранционен срок, ако изобщо има такъв. Чудно как го изчисляват, че само месец след изтичане на този период, нещо се чупи - дръжка, панта и т.н.
 В крайна сметка, както е казал народът, най-евтиното излиза най-скъпо, така че след известен период от време тези врати една по една ще се сменят. За съжаление, в условията на криза никой няма достатъчно пари да сменя по два и три пъти вратите в дома си. За изработка на интериорни врати МДФ е най-популярният материал напоследък. Наскоро ми се изясни, защо производителите на обичат да правят гладки, бели врати - защото бялото е цвят, който подчертава всички дефекти.

 Все пак, в цялата работа има и нещо добро - на всичко му минава модата и след някоя и друга година, когато евтините интериорни врати се разпаднат, решението за смяната им ще се вземе по-лесно. Вратите не са като техниката, която развалена или не, се сменя с по-нова доста често. Телефона си сменяме през година - две, макар че често е по-скъп от някой належащ ремонт, като течаща мивка или повредена врата. Това е, защото вече хората рядко си ходят на гости по къщите, а се срещат навън, затова някога всеки гледаше да обзаведе жилището си така, че да впечатли гостите. Сега трябва да се впечатляват хората, които срещаме навън - колеги, приятели, познати, затова телефонът е по-важен като модел, визия и цена от обзавеждането вкъщи.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

17 декември 2012 г. в 21:36

Винаги евтиното излиза по-скъпо. По-добре да дадем малко повече пари в началото, за да сме сигурни занапред.

18 януари 2013 г. в 11:04

Вярно е, но не всеки може да си позволи да си купи скъпи врати, именно заради това хората понякога прибягват до закупуването на евтини врати

12 март 2013 г. в 19:03

Ееее доживях да изтрия първия глупав спамърси коментар! Това ще е благодарение на Georgi Dimitrov с коментара по-горе. Не стига, че е безсмислен и спамърски, ами не знае и как да го направи, като хората. Гн. Димитров, кое точно от молбата да не спамите с глупави и безсмислени кометари този блог не разбрахте? Питам, за д ави го обясня по разбираемо.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger