Нов бъг във Facebook позволява да се създават неизтриваеми постове на стените.

 Нов бъг във Facebook позволява да се създават неизтривеми постове на стените на потребителите. И това е само върхът на айсберга, защото освен, че са неизтриваеми от стената, те са и невидими за собственика и. Може, обаче да бъдат видяни от неговите приятели.

 Когато блокирате друг потребител на Facebook, той спира да вижда публикациите ви, включително съдържанието публикувано на собствената си стена. Той не може да изтрие това, което не вижда. Съдържанието на стената му е невидимо, както за блокирания, така и за блокиращия потребител. Това съдържание, обаче е видимо за всеки, който вижда стената на блокирания потребител. Единствения начин двете страни да могат да видят поста отново е да се премахне блокирането.

 Емили Прайс от екипа на Mashable, тества процеса с бизнес редактора на блога Тод Васерман. Тя публикува снимка на котка на стената на Васерман, и след това го блокира. След блокирането, нито Прайс, нито Васерман виждат снимката, но приятелите на Васерман могат. 

 Възможностите за използване на този бъг са малки, като например потребител да публикува нещо обидно или компроментиращо на стената на друг потребител и след това да го блокира. По този начин "жертвата" не може да изтрие неприятното съдържание, дори няма да разбере за съществуването му, ако не бъде предопреден от трето лице, което вижда стената му.

 Facebook в момента разследват случая! Надяваме се да го премахнат в най-скоро време.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

29 септември 2012 г. в 18:35

Много е бъгав фейсбук! Направо ми се повръща вече от него!

18 декември 2012 г. в 18:04

Това ми се случи и на мен. Все повече започва да се бъгва този фейсбук

14 март 2013 г. в 9:54

Интересно какво е значението на фразата "в най-скоро време" за Фейсбук, тъй като го използват за всеки възникнал бъг, всъщност проблема въобще не се разрешава, а дори в повечето случаи се задълбочава.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger