8 Съвета как да увеличите трафика на блога си.


Имате ли чувство, че блогът ви събира прах и нямате достатъчно посетители в него? Това е често срещан проблем при блогърите. Техните блогове са добри, но никой не ги посещава. Те искат да знаят как да увеличат трафика си и как точно данаправят това.

Увеличаването на трафика може да е по-лесно, отколкото изглежда, особено ако знете как да го постигнете. Ще разгледаме 8 специфични метода за увеличаване на трафика. Те са гарнатирани за привличане на повече посетители към блога ви.

Съвет 1: Регистрирайте се за Пинг услуги.

Това иглежада доста очевидно, но много блогъри, дори и по-опитни, не се регистрират за подобни услуги. Ако сте нов блогър и не заете какво е пинг средство, пингването е начин, когато актуализирате блога си да се изпеари пинг към пигващите сайтове, за да знаят те, че сте го актуализирали. Хората, които посещават тези страници за пинг ще виждат, че вашия блог е актуализиран. Pinging услуги включват blo.gs Yahoo, weblogs.com, Google Blog search и ZingFast. Честото пингване на ващите нови статии, би трябвало да доведе и до по-бързото им индексиране.

Съвет 2 : Регистрирайте се за Technorati

Ако отидете в technorati.com, ще видите опция от лявата страна на екрана, за да “Claim Your Blog”. Така щеполучите право да добавите линк към своя блог в Technorati, както и своя снимка и марка. Когат одобавите своя блог в Technorati, това ще ви помогне за повищаване на траика, тъй као милиони хора, които посещават този сайт, ще могат да видят блога ви там.

Съвет 3 : Регистрирайте се за FeedBurner RSS услуга

Това, което прави FeedBurner RSS за вашия блог е да промотира вашето съдържание. Изгражда ваша ауитория, което всъщност увеличава ваште посетители. С други думи ви помага да увеличите трафика си. Освен това ще ви помага и при изграждането на линк билдинг.

Съвет 4 : Включете блога си в Bookmark сайтове като del.icio.us

Създайте си профил и акаунт в del.icio.us. След това се възползвайте от възможността да добавите линк към блогаси заедно с откъси от статии. Всеки, който посети профила ви в del.icio.us ще види линк към блога ви и откъси от нго.
 Има и други сайтове за социални отметки, които можете да използвате по същия начин. Важното е, че изпозването на тези социални сайтове може да ви помогне да си увеличите трафика.

Съвет 5 : Коментари към публикацията в други блогове

Не, тов не означава да ходите по дугите блогове и да спамите с коментари, които са там само за да промотират вашия блог. Това означава, че трябв да посещавате блогове подобни на вашия, да оставяте смислени коментари и да поставите връзка към вас в името си. По този начин хората ще знаят, че не сте там само, за да промотирате вашия сайт, а за да оставите интересен коментар и междуд другото д кажете къде се намира вашия блог. Така хората ще са склонни да го посетят, за да видят дали там няма също така интересна и важна за тях информация.

Съвет 6 : Питайте собствениците на други блогове  да поставят линк към вашия блог.

Намерете други блогове, които са подобни на вашия. Ако те изглеждат прилично популярни (което означава, че имат приличен брой коментари за всяка публикация), можете да опитате собствениците им да публикуват линк към вашия блог, ако имат секция за връзки. За да ги убедите предложете  и вие да поставите линк към тях във вашия блог. Тази реципрочна размяна на линкове е често срещана и може да ви помогне за увеличаване на трафика.

Съвет 7 : Използвайте ключови думи в блога си.

Подобно на редовни уеб сайтове, добрата плътност на ключовите думи в блога ви е добър начин да накарате паяците на търсачките да ви забележат.
Паяците са програми от търсачките, които обхождат сайтовете и събират данни, които връщат в базата данни на търсачката. Колкото повече клщчови думи има на сайта ви, толкова по-вероятно е да ви забележи паяка. Разбира се не се престаравайте и не правете текста си само от клщчови думи. Все пак ще г очетат и хора, не само пачците на търсачките.
Ако статията ви е около 200 думи, опитайте се да използвате от 2 до 6 ключови думи. Тов аправи межу 1 и 3 процента плътност на клщчовите думи в текста, тов е оптимален вариант. Не забравяйте, че ви не скате да използвате твърде много клщчови думи, тъй като отва ще направи блога ви да изглежда зле.

Съвет 8 : Използвайте социални мрежи.

Не на последно по важност място е използването на социални мрежи за промотиране на вашите статии. Публикувайте в тях откъси от статиите си с интересни заглавия. Може дори да поставите вмсто откъс от статията си нещо като анализ върху нея. Важното е да поставите текст и заглавие, които да провокират хората да посетят вашия блог, за да порчетат цялата статия. Това освен множество линкове към блога ви може да ви донесе и много посетители, които само от съдържанието ви зависи дали ще продължават да ви посещават.

Нв съм споменавал в тази статия съвети за обновяване на блога, тъй като е ясно, че ако няма  нови статии нямам да има какво да се промотира. Без съдържанние къквито и гимнастики да правите за увеличаване на трафика, ше са абсолютно безсмислени. Това ще е равно силно на труда да съберете читатели за бялата стена на панелен блок. Каквото и да направите няма да ги съберете!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 14 коментара

5 септември 2012 г. в 12:16

Както цяло полезна статия, но за съжаление нищо ново под слънцето. Това ли са всички методи за популяризиране на блог, все си мисля, че има и нещо друго, което не всеки успешен блогер би споделил с останалите.

5 септември 2012 г. в 19:42

@ Лейди Бич: Това съвсем не са всички методи за популяриизиране на блог. Това са само 8 съвета от цялата система. В този блог това е трета или четвърта статия с подобни съвети, ако броим и статията за RSS директориите. Има още много неща. Честно казано според мен е по-трудно да направиш посещаван и следен блог на български, отколкото да е на английски. Просто трябва да се уцели тов, което е нужно за твоя блог. Иначе повечето успели блогъри споделят информацията, за това как да се постигне успех. Поне тези с които съм контактувал аз.

6 септември 2012 г. в 18:03

Определено интересни предложения, повечето от тях ми бяха известни но имаше 1-2 изненади. Полезно четиво, поздравления.

@Лейди Бич, нали се сещаш че няма как някой да сподели всички чалъми в популяризацията на сайта си ;)
Това се пази от повечето админи може би по-добре и от зениците на очите им :D

7 септември 2012 г. в 13:53

Наистина статията е много полезна със сигурност ще се заема с развитието на сайта ми. Благодаря!

7 септември 2012 г. в 16:59

Форумите са също силен коз за популяризация на блогове.

9 септември 2012 г. в 19:00

Статията е полезна особено за начинаещите. Аз бих добавил да се направи един видео клип представящ сайта и да се добави в Youtube и останалите големи сайтове за видео споделяне. Не знам дали знаете но Youtube е втората по-големина търсачка в света, след Google и преди Yahoo и Bing.

10 септември 2012 г. в 15:06

Благодаря Ви за хубавата статия много ми помогнахте.

11 септември 2012 г. в 0:02

Много се радвам, че намирате статията за полезна. Подготвил съм още няколко подобни статии, които ще започна да публикувам от утре. Все пак отпускарски сезон е и аз трябва да почина. :D

11 септември 2012 г. в 15:14

Много интересна статия! Момента с technorati е инетресен и мисля да се възползвам :)

Поздрави,

11 септември 2012 г. в 16:10

Статията дава полезна информация, но е написана по изключително неграмотен начин. Technorati помага само за чуждестранни блогове :)

11 септември 2012 г. в 22:59

@ Уеб дизайн Кипо: Хубаво е, че намираш статията за полезна. Моля сподели какво не ти харесва в начина, по който е написана статията. Ако има градивна критика, ще се постарая да коригирам грешките.
Относно Technorati: Не знам какво те е навело на мисълта, че тази статия е писана само за блогове писани на български език. Много българи притежават или започват блогове на чужди езици.

19 септември 2012 г. в 14:51

Много полезна статия. Подкрепям от една страна Уеб дизайн Кипо. Можеше да добавиш и някои български такива.

20 септември 2012 г. в 10:56

Полезно за начинаещи!Благодаря,но ако знаете някоя друга тънкост ще се радвам да я споделите : ))Иначе добра статия.

2 януари 2013 г. в 21:39

Определено форумите са най-добрия инструмент за популяризация не само на блогове но и на всякакви сайтове.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger