5 съвета при избора на адвокат при катастрофа във Варна


Намирането на добър адвокат при ПТП във Варна може да е много по-важно, отколкото си мислите. Ако наскоро сте пострадали в автомобилна катастрофа, ще имате нужда от специалист, който може да защити по най-добрият начин интересите Ви, за да сте в състояние да се съсредоточите върху възстановяването си от инцидента. Добрият адвокат при ПТП ще бъде в състояние да анализира ситуацията безпогрешно, да събере нужните документи и да Ви предостави качествени правни съвети. Опитния адвокат може да определи подходящото за Вас обезщетение, да събере необходимите доказателства, свързани с нараняванията Ви, да преговаря със застрахователите и да Ви представлява пред съда, ако е необходимо.
За да сте сигурни, че ще намерите добър юрист, на който можете да се доверите за Вашия случай, потърсихме за съвет опитните адвокати при катастрофа във Варна от Tomovi.org, които имат богата практика и споделиха с нас следните неща:
  1. Добра комуникация и яснота
    Един добър адвокат при ПТП ще Ви обясни подробно какво трябва да се направи във Вашия случай. Той ще Ви предостави ясна информация за целия процес, за таксите, за хонорара си и т.н. Ако имате някакви въпроси, трябва да ги зададете и да получите ясни и точни отговори. Не трябва да напускате кантората му с някакво объркване. Ако адвокатът не е в състояние да Ви даде ясна представа за актуалната практика по време на първоначалния разговор, има голям шанс да срещнете проблеми с комуникацията си с него и по-нататък. Добре е да изискате информация какъв е опита му в подобни казуси като Вашия, колко време продължава един процес по получаване на обезщетение и каква е вероятността да постигне споразумение без да влизате в съд.
  2. Ангажираност и внимание
    Един добър адвокат, специалист в практиката с дела при катастрофа във Варна, трябва да бъде заинтересуван от Вашия случай. Адвокат, който не е ангажиран, най-вероятно ще положи само минималните усилия и може да не получите никакво обезщетение или да получите по-малко обезщетение, отколкото заслужавате. Как да разберете дали е адвоката е достатъчно ангажиран и заинтересован от Вашия случай ? Той трябва да Ви задава много подробни въпроси за инцидента и за Вашите искания и цели. Адвоката трябва да е в състояние да анализира ситуацията и да Ви отговори каква е практиката на съдилищата по подобни казуси.
  3. Възможност за предоставяне на препоръки
    Винаги питайте адвоката за списък с референти, с които можете да се свържете и да получите информация за него. Възможно е да поискате и съдебни решения и/или изпълнителни листи по дела, по които той се е явявал. Тези документи и препоръки трябва да Ви ориентират за репутацията му. Дори и да не говорите с други негови клиенти, можете да му имате доверие и само заради факта, че Ви е предоставил такъв списък. Трябва да се избягва адвокат, който няма референции или Ви отказва контакти с други свои клиенти.
  4. Организирано офисно пространство
    Колкото по-организирана и представителна изглежда кантората на адвоката, толкова по-организиран е той самият. Следете как неговите служители вършат работата си и колко добре е подредено бюрото му. Ако трябва да се разрови в купчини хартия, за да намери това което търси, докато персоналът се бори да се справи с входящите повиквания, значи вероятно кантората му не е много добре организирана, което най-вероятно няма да се отрази добре и на способността му да се справи с Вашия случай.
  5. Опит
    Попитайте избрания адвокат, с практика в делата при катастрофа във Варна, за неговия опит. Уверете се, че е водил подобни дела. Също така проверете дали е печелил делата, за които е бил наеман. Ако съда не е уважил в цялост претенцията на клиента му, опитайте се да разберете в каква степен е присъдил исканото обезщетение.
Това са пет важни неща, за които трябва да внимавате, когато се срещате с адвокат при ПТП във Варна.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger