Идеи за приложението на декоративните греди

Дървото винаги е имало особен и неустоим чар. Неговата топла и приветлива естетика, се прилага отвъд селските къщи. Затова, дизайнерите търсят творчески начини за използването на декоративните греди. Те са проектирани да изглеждат, сякаш са от истинско дърво. Чрез специални технологии, производителите могат да вложат различни материали, за да им придадат този вид, имитиращ дърво, включително цвят, шарка и зърно.
Въпреки че изглеждат тежки, декоративните греди са доста леки (за разлика от истинското дърво). Това се дължи на материалите, използвани за направата им. Всъщност, повечето от тях имат дизайн с издълбани ядра, което спомага за намаляване на цената и теглото им. Това ги прави по-лесни и евтини за транспорт и монтаж.

За всеки ли са подходящи?

Харесват ли Ви декорите с дървен материал, които виждате в списания и уебсайтове за дизайн? Много хора се въздържат от такъв декор, заради разходите, свързани с него. Гредите от истинско дърво са скъпи и трудни за поставяне, заради теглото им. Ако и на Вас не са Ви по джоба, декоративните греди са идеалният заместител. По-бюджетен вариант са и монтажът им е доста по-лесен. Освен това, не е нужно да се притеснявате, че ще изгният, ще се пукнат или деформират, какъвто е случаят с нормалната дървесина.

От какво се правят декоративните греди?

Повечето декоративни греди са изработени от полиуретан с висока плътност. Срещат се и модели от стиропор, но те не са толкова здрави, колкото полиуретановите.

Идеи за дизайн с декоративни греди

Тъй като са леки, могат да се използват в множество стилове, по всякакви начини. Възможно е поставянето им хоризонтално и вертикално. Някои видове са подходящи, както за интериора, така и за екстериора. Бъдете креативни и се стремете към стила, който ви прави щастливи. Ето няколко идеи:

  1. Таван
    Най-предпочитаното място за поставяне на декоративни греди е таванът. Така се създава елегантен, но уютен характер на пространството. Могат да се използват във всяка стая. Някои хора се стремят към старинен вид, при който декоративните греди изглеждат като стара, изхабена дървесина.
    Ако искате да създадете контраст между гредите и ярко белите таван и стени, изберете модели в тъмни тонове.
    Отвъд цветовете, можете да избирате и различни форми. Ако желаете повече характер в дизайна, използвайте извити греди. За още по-богата украса, заложете на комбинация от прави, извити и ъглови декоративни греди.
  2. Преходен декор
    Днешните жилища все повече се проектират с отворен тип дизайн, с преходен декор, за безпрепятствено преминаване от една зона в друга. Но в този случай е важно да има визуално разделение между две или повече различни помещения, като кухнята и хола, трапезарията и къта с мека мебел. За постигането на това разграничение могат да се използват декоративни греди от leros.bg. Например, можете да ги използвате единствено в зоната на дневната, оставяйки тавана в кухнята гол. Или да монтирате различни модели греди в двете зони. Друг трик е да се обгради широката врата между дневната и кухнята, с помощта на греди. Така се създава ефект на открито, но ясно разделение.
  3. Декор по стените
    Имитиращите дърво греди могат да се поставят както хоризонтално, така и вертикално. Например, използвайте ги, за да създадете акцентна стена с дебели декоративни греди. Могат дори да бъдат плавно продължение на гредите от тавана.
  4. Носещи греди
    Поддържащите/носещи греди могат да бъдат отвратителни и да отвличат вниманието от декора. Това е особено често срещан проблем в сутеренните помещения. Гениална идея е те да се покрият с декоративни греди. Така пространството ще изглежда богато украсено, топло и дори луксозно. Уверете се, че сте избрали модел, който се съчетава или контрастира със съществуващия декор.
  5. Интериор
    Изкуствените дървени греди не са само за употреба в интериора на къщата. Повечето от полиуретановите греди могат да бъдат поставени и на фасадата, но не забравяйте преди това да проверите спецификациите им. Можете да монтирате декоративни греди на верандата и лятната кухня, или да придадете уникален стил на външните стени.
  6. Врати в рамка
    Ако имате голямо място за врата (като например между кухнята и дневната), придайте му повече характер, като го очертаете с греди от изкуствено дърво.
  7. Декоративни носещи стълбове
    Ако Ви харесват дървете опорни колони, минаващи през средата на жилищното пространство, можете да постигнете същия стил, като използвате декоративни греди. Единствената разлика е, че те ще бъдат с чисто декоративна цел.
  8. Добавете стил към осветлението
    Вместо да окачите осветителните си тела на тавана, инсталирайте ги върху декоративна греда. Можете да използвате този трик над плота в кухнята или над масата за хранене.
  9. Направете коридорите си по-интересни
    Декоративните греди не трябва да бъдат ограничавани само до основните помещения, като например дневната или спалнята. Ако имате скучен коридор, използвайте изкуствените дървени греди като безопасна и евтина опция за разчупване на дизайна. Можете да ги поставяте както по тавана, така и по стените.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger