Ползата от маркетинговите проучвaния

В днешния свят пазаруването е една голяма част от времето, което човек прекарва ежедневието си. С напредване на технологиите иновациите хората търсят удобен начин за пазаруване. Начин, по който да става все по – бързо и лесно.



Маркетинговите проучвания влизат в сила и повечето специалисти съветват предприемачите да се насочват към отделния потребител. Създават се кол – центрове, които са част от фирмената стратегия и целят чрез маркетингови проучвания да се осведомят за нуждите и желанията на потребителя. Продажбите по телефона не са нещо ново, но в модерния свят, когато се гледа на всеки един човек като отделна единица и се обръща по – специално внимание, дистрибуторът увеличава шанса си за директна продажба.

Макар с нарастване значението на социалните мрежи и улесненото електронно общуване продажбите по телефона са по - успешни, тъй като телефонното обаждане има по – голяма тежест. Големи компании изменят традиционната си политика на продажби. Това е необходимо, защото пазарът се насочва към продажбата на продукти към отделния потребител. Маркитеговите проучвания показват, че в последно време скъпоплатените реклами чрез купуване на ефирно време – радио, телевизия, вестници, флаери, и билбордове нямат такъв успех и възвращаемост.

 През последните години навлиза все повече методът на директните продажби. Те са много по – успешни и печеливши, за разлика от традиционните методи. Кол центровете са важно звено за събиране на актуална информация, която спомага оптимизацията на маркетинговите проучвания с цел – улесняване на директните продажби. В двадесет и първи век бизнесът трябва да се прави със съвременните методи.

За да бъде един бизнес успешен и да има конкурентно способност е нужно да се внедри БПО. Няма как да се прави бизнес в двадесет и първи век с методи от миналия. Оптимизацията на бизнес процесите води до увеличаване ефективност и опростяване на процесите, скъсяване сроковете за изпълняване на поръчките и увеличаване на директните продажби. Това е политиката на съвременния бизнес, които трябва да се преориентира спрямо маркетинговите проучвания, ако иска да бъде печеливш.

Източник: http://cybertropix.com/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger