Как се избират икони за празници?


Много хора вярват, че иконите могат да покровителстват на определена група от хора, както и да отговарят за важните неща в живота ни. Всяка една икона има своето значение. Много хора взимат икони за любов, детска стая.

Някои двойки дори вярват, че иконата може да им помогне да се сдобият с дете или пък бъдещата майка да има по-леко раждане. Тази статия има за цел да ви информира и помогне в избора на икона, когато тя е за подарък на силно вярващ човек. Освен това, иконата би била доста личен и интимен подарък, а и ако сте близък на семейството, за което е предназначена, то би се трогнало от този жест.

Дори това е чудесен изход, ако се чудите какво да подарите.


 Иконите на любовта
Иконата на Св. Лазар се смята, че тя насочва неженените към техния жених. Същото се смята и за иконите на Вяра, Надежда и Любов, както и тяхната майка София. Техните изображения помагат на хората да намерят голямата си любов.

 Икони за сватба
 Често на младоженците се подаряват икони с ликовете на Божията Майка Богородица и Св. Мина. Вярва се, че светецът защитава дома и му носи щастие. Християнските семейства е хубаво да имат икона на св. Иван Рилски, тъй като се вярва, че той също покровителства За кумовете – икона на Йоан Кръстител.

 Бременност и раждане
 Светците, които имат силата да подкрепят бременните и родилките са св. Анна, св. Екатерина и Света Марина, св. св. Козма и Дамян Безсребърници, Преподобна Доминика и св. Мъченица Варвара. Когато в дома предстои раждане е хубаво да има поне една икона на тези светци. Те помагат и за по-лесно забременяване.

 Кръщенета
 За кръщенета се препоръчва да се подаряват икони с лика на Йоан Кръстител, Исус Христос, Архангел Михаил, Богородица или светеца, на когото е кръстено детето.

 Детска стая
 Най-подходящите икони за детска стая са тези, на които има изображение на ангел. Архангел Михаил покровителства дома и го защитава от зли очи и сили. Точно попадение е и иконата на Богородица заедно с Младенеца или на Господ Исус Христос. Християнските семейства, често украсяват детската стая с иконите на светеца, на когото е кръстено детето. Те вярват, че съответната икона ще го пази и закриля, ще го напътства и детето ще има успех във всичките си пътища.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger