Инвестициите в рисков капитал не са залози

Много път през последните години се обявява в публичното пространство, че различни инвеститори в сферата на рисковия капитал формулират капиталовложенията си като „залози”.

Хората, които не са наясно вероятно не това не им влияе, тъй като те не оценяват наистина какво означава това. Същевременно хората, които чувстват известна съпричастност, тъй като припознават в свое лице активните инвеститори поставят под въпрос сравнението на инвестициите със залози.




По отношение на рисковата инвестиция като залог определено има смисъл, но той е само на повърхността. По дефиниция залогът е "нещо, което е заложено или обещано обикновено между две страни и касае резултата от състезанието или условната надпревара". Когато човек се замисли осъзнава, че това определение е потенциално нечувствително и не съответстваше на ценностите на предприемача. Най-просто казано, този етикет не е нито рационален, нито почтен.

В ролята си на рисков инвеститор, човек не правя залози. Залозите са склонни да бъдат пасивни, освен ако човек не играе на живо. Когато някой поставя приятелски залог на игра като " Супербоул" , участието му няма никакво влияние върху резултата. Работата на рисковия инвеститор е активното партньорство и обслужване на инвеститорите, така че няма нищо пасивно в тях.

Професионалното инвестиране в рисков капитал не бива да се бърка с хазарта, въпреки че за успеха са необходими много късмет и умения. Всъщност, залаганията предполагат хазарт, а инвестициите предполагат да се поемат изчислени рискове, тоест да се диверсифицира.

След като един професионалист е решил да служи на неговата компания и инвестицията се реализира, то рисковият инвеститор не чака пасивно, а очаква положителен резултат. Тогава започва истинската работа. Всяка компания, независимо от сферата си, изисква търпение, подкрепа и усилия от всички, които работят в нея.

Опитвайки се да се характеризира инвестицията като залог, всъщност самият инвеститор превръща своята нагласа, мотивация и стимул за истинската работа, в пасивно очакване на добрата случайност.

Ето какво е интересно да се знае от общността на рисковите компании: Какво искат да кажат, когато използват думата залог? Търпеливо ли чакат отстрани, за да видят дали шансът ще е на тяхна страна? Или просто използват терминологията, тъй като много от техните колеги го правят? Това е мястото, където човек се намира в началото на кариерата си, но с времето той би трябвало да осъзнае разликата.

Човек никога не бива да гледа на своята работа като хазарт, като се има предвид колко време, усилия и енергия отиват в изграждането на инвестиционните компании и колико дълготрайни за взаимоотношенията на основателите и потребителите, докато се капсулира доверие между тях.

Вместо като залог, професионалистите трябва да припознаят своята работа като инвестиране, партньорство, подкрепа и обслужване. Създателите на тези компании полагат неимоверни усилия, за да направят своята визия действителност - години от живота си, физическото и психическо здраве, финансовата сигурност, семейството и приятелите си. Това са огромни и важни жертви, поради което може да се заключи, че обозначаването на инвестицията като залог не отразява това, което всъщност би трябвало да прави истинския професионалист.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger