Защо да прекараме зимната почивка в Добринище

Добринище се намира непосредствено до гр. Банско и е сгушено между Пирин, Рила и Родопите. На 160 км от София то е една от най-желаните дестинации за зимна почивка. Защо Добринище е толкова атрактивно място?

Природата

Тук природата ще спре дъха Ви. Навсякъде, до където Ви стига погледът, ще видите невероятни гледки и планински пейзажи. Добринище е обявено за курорт с балнеолечение поради многото лековити минерални извори. Което прави курорта още по-желан, заради многобройните СПА хотели с добри оферти за хотелско настаняване. Ако желаете да проучите най-изгодните предложения за настаняване, може да хвърлите един поглед в каталога с хотели в Добринище на Rooms.bg ето тук: http://www.rooms.bg/hotel-dobrinishte.html

Минералните води

Тук се намират няколко минерални извора с доказани лечебни качества. Минералните води в района са благоприятни за лечение на стомашни заболявания и проблеми с храносмилането, бъбреците и други.

Еко пътеки

Целият район на Добринище е осян с уникални еко пътеки, които разкриват красотите на Пирин и Рила. Тук ще намерите отлични условия за ловен и селски туризъм. Наблизо се хижите „Гоце Делчев“ и хижа „Безбог“, която е на 2230 метра надморска височина. Планинарите могат да се насладят на невероятни дни в планината и уюта на хижите, а вечер да се отпуснат в джакузито в хотела или СПА масажът предлаган в центъра за релакс.

Забележителни места

Добринище носи името си от древни времена. Хората са кръстили селото така, тъй като вярвали, че тук Бог е дал „добри неща“ на хората – красивите планини, минералните извори, изобилни реки. Само тук ще видите единствената в страната градина за еделвайси. Водопадът Свети Никола ще стаи дъха Ви. Наблизо се намира и живописният манастир „Св. Пантелеймон“, който е действащ и сега.

Ски в Добринище

Макар че Банско е само на 6 километра и винаги можете да се възползвате от ски пистите там, Добринище също може да Ви предложи ски писти, които са с дължина 7 км. Ски зоната се намира между хижа „Безбог“, х. „Тузлата“ и х. „Гоце Делчев“. Тази ски писта, между трите хижи, е най-дългата в България – между 5 и 5.5 километра. Денивелацията й е 700 метра, като най-високата й точка е 2250 м. Началото и края на пистата са свързани с лифт от типа двуседалков, който има капацитет до петстотин човека на час. Лифтът има междинна станция по средата на трасето.

Ски зоната предлага и ски училище за деца, както и за скиори от различно ниво – както напреднали, така и начинаещи.

Другата ски писта е тази, която свързва х. Безбог, х. Говедарника и х. Гоце Делчев. Тя е дълга 3600 метра и е с денивелация 950 метра. Нейната най-висока точка се намира на 2500 м височина. Писта „Говедарника – хижа „Гоце Делчев“ е популярна за любителите на слалома. Нейната денивелация е 150 м, а най-високата точка при нея е на височина 1700 м.

Близостта на Добринище с Банско го прави да изглежда като негово квартално селище. Не пропускайте да посетите града с многото механи и възрожденски стил къщи. Ще намерите уют и вкусни български гозби, руйно вино и истинска българска атмосфера. В града можете да посетите иконната изложба, която се намира в стария Римски метох, множество църкви и забележителни старинни къщи.

В Добринище и в Банско ще Ви посрещнат в прекрасна обстановка многото хотели и къщи за гости. Можете да отседнете както в голям луксозен хотел, с много СПА екстри, така и в малка вила или къща за гости, която ще Ви обгради с уют и семейна атмосфера.

За да намерите най-добрата оферта за Вас обаче, най-добре е да резервирате възможно най-рано. Почти всички хотели предлагат атрактивни отстъпки за ранни резервации.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger